Halloween

Istället för att klä på mig nån o-orginell dräkt och gå och supa skallen i bitar ikväll ska jag ha lugn filmkväll med Stacy. Lugn kanske den inte blir i och för sig, blir nog ett antal besök till fönstret och kika genom persiennerna så ingen står och lurkar utanför fönstret. Jag tror vi bestämde oss för att se Halloween (orginalversionen) och Nightmare on Elm Street. Lite trist självklart att man missar hela grejen, men jag känner verkligen inte för fest ikväll. En öl och lite chips, guaca och salsa känns bättre.

Nej, nu ska jag städa lägenheten och åka och tvätta innan skräckfilmerna kan börja, och innan jag förvandlas till vampyr.

Ta det lugnt ikväll!
















En fin halloween morgon

Ja det är sådär perfekt faktiskt, allt man kunde önska sig. Lugnt och skönt (Ricky sover fortfarande), vilket TVprogram jag vill, så mycket dator jag vill, sol ute men svalt (kanske för att klockan bara är 9:50), kaffe med grädd/mjölkblandning och känslan av att vara heeelt ledig i två dagar. Här ska det njutas till max!


 


Upptäckte den där blomman häromdagen, den har tagit sig fram trots månader utan vatten, och stekande sol - dagligen. Det är min blomma det ;)

Idag har jag tänkt åka ner till Old Town igen och kika in på Forever21 och Urban Outfitters. Ska se om jag hittar nåt roligt, ända sen jag började nya jobbet känns allt jag har otroligt tråkigt och blaaa... Jag vill ha mina kläder och mina stövlar och mina örhängen och mina jackor och..och...mitt hår som jag vill ha det! Så jag får passa på när jag är ledig att va så mycket mig som möjligt. (Låter otroligt underligt antar jag, men jag har inte vant mig vid att va så strikt och professionell hela tiden. Det är trist!) Nåååja. Idag ska jag titta på roliga grejer.

Ha en bra halloweenkväll ni där i Sverige!


Slut på den jävliga dagen, tack o lov.

Nej idag har inte varit särskilt roande. Inte för att jag tycker eller tror att alla dagar ska va det, men hemska dagar vill väl ingen ha. I och för sig, om man jämför med igår var den kanske OK ändå...

Hur som helst. Jobbet var verkligen piss idag. Fy. Men där är jag inte nu (som Ricky påpekat ett antal gånger sen han hämtade mig), så nog om det.

Det blev lite Old Town-mys efter jobbet i alla fall, fast jag var dödstrött. Käk, naaaam nam nam, och en liten frozen yogurt från pinkberry lyckades jag tjata mig till. Började bli lite sådär mys-Sverige-mörkt när vi åkte, det gillar jag. Mycket därför jag gillar Old Town över huvud taget, för det känns litegrann som en litet svenskt Karlstad (+mer restaurangutbud, +fler krogar/klubbar, +fler bra klädaffärer.....osv....:P) och det kan man behöva ibland när man är irriterad på hektiska och trafiktäta L.A. Där får man liksom det bästa av båda världarna!  (H&M OCH Forever21, muhahaha)

Nej ni, om man ska ta och bädda ner sig i soffan nu kanske. Kräver lite lugn och ro, lite luden katt på magen, lite Ricky i fotöljen mittemot, och film. Dawn of the Dead startar NU!






Det var förra året!

Då jag var jag Angel of Death, och året innan det var vi ett helt gäng från Sverige: jag (katt...ja...), Ricky (broder fluff?), Annakarin (DEVIL!!!), Klara (hemma på soffan), Rickard (broder fluff?), Anna A (horhusmadam? :P) och Anna S (Lara Croft). Det var en härlig kväll :)





I år blir det nåt annat.......

Men idag blir det jobb först, bävar! Bossen is back! Ooooh.... Nej, det blir nog verkligen inga problem, det är mina arbetskamrater som hypar upp honom hela tiden, och hur hemsk han är. Själv har jag inte riktigt märkt nåt. Efter jobbet tänkte jag och Ricky strosa runt i Old Town, kanske käka lite, kanske se nån film i en av de gamla rostiga orginalbiograferna där nere. Frozen yogurt kanske!? Heee...

Men imorgon är det Halloween. Mer om planer sen.


Jävla skitdag...

Gick upp kl 6 för att registrera mig
Kunde inte registrera mig för att de spärrat mitt konto
Väntade (ovilligt) med att ringa till kl 8
Inget svar
Testade ca 20 ggr
Inget svar
Ringde jobbet för att få dagen ledig till att ordna upp skolskiten
Fick inte ledigt för att bossen "blir sur om han kommer tillbaks och alla inte är där"
Fick komma in lite senare
Pfffft
Fick skynda mig ner till skolan
40 min dit
Skyndade mig till stället för att få bort spärren
De tog bort spärren
Gick för att registera mig
2 av 4 klasser var redan stängda
Fick leta nya klasser
Lyckades få ihop ett vettigt schema
Visade sig att en av klasserna behövde särskilt tillstånd från avdelningen för att registrera sig på
Skyndade mig till businessbyggnaden
Åkte till våningen benämnd "business"
"No, that's not on this floor, that's the 7th floor"
Åker till 7th floor
"No, that's not this floor, that's the 3rd floor"
Åker till 3rd floor
"No, that's not this floor, that's the 6th floor"
Åker till 6th floor
Visade sig vara COMPUTER INFORMATION SYSTEMS DEPARTMENT jag skulle till
Lyckligtvis var jag rätt
Tanten bad mig fylla ut en ansökan för att få tillstånd
"Wait 10 minutes, then you should be able to register"
Jag sätter mig i bilen påväg hem
Ber Ricky hjälpa mig registrera över telefonen
Det går inte
Ricky får ringa the department och fråga vad som pågår
Tanten som svarar säger att jag inte varit där nyss
Till slut hittar hon mina papper
Tanten jag träffade hade bara lagt undan dom
Hon ger mig tillstånd
Ricky registrerar mig
När jag kommer hem ser jag att schemat inte funkar
Jag får hitta nya klasser som stämmer bättre
Får även ringa tillbaks till the department för att få tillstånd till att byta sektion av kursen
Nu är jag klar
Dags att åka till jobbet, jobba 5 timmar, komma hem och lägga mig på soffan och somna.







Ska bli skönt med helg.

Dessutom hatar jag Cal State LA - ännu en gång.


Nam nam nam...

Hit vill jag idag för lite frozen yogurt med bäääääär!



Ska försöka lura med Ricky efter hans träning... Vem säger nej till det? Hmm.

Bus ska det va

Jag sitter och vaknar till liv framför TVn, Ricky gör sig redo för muay thai träning, och Marley planerar attack.



Inte lätt att göra nåt ostört i detta huset inte!

Annars är det svalt och skönt idag också. Det är så det ska va! Man vill faktiskt inte gå i linne till skolan i sena oktober, vad ni än tror... Och att lägga sig o sova i bilen på 6timmarslunchen är inte så härligt när det är 45 grader ute, men när det är 15 - då är det alldeles perfekt!

Men jag har en tjänst att be er om. Vad är den bästa skräckfilmen? Jag måste ha förslag. Man ska bli rädd, men inte massa äckligt, mer psykiskt rädd. Tackar!

Ha en bra kväll därhemma!


The oldies but goodies

Brigitte Bardot...



Audrey Hepburn...



Sophia Loren...



Vivien Leigh...



Marilyn Monroe...



...så mycket intressantare än Paris Hilton, Lindsay Lohan, och Carrie Underwood. Hmm...




Väderuppror

Det verkar det som! Blåser så jäkla mycket där ute, väggarna skallrar och Marley har gömt sig bakom bokhyllan. Själv tycker jag det är rätt härligt att sitta här med en fin bok och en kopp nudlar och höra det susa. Får väl i och för sig hoppas det inte blåser ner några träd eller dylikt på huset bara, för då rasar det väl in.

Fick min nya mp3-spelare idag. Köpte den på overstock.com, perfekt sida för mig! Billigt men bra.



Annars tänkte jag höra om nån har sett filmen "The Beautiful Truth"? Jag fick tips om att se den, men den går inte att se på youtube och jag har blivit paranoid för att ladda ner grejer. Kanske måste hyra, fy!

Nej, tillbaks till Catcher in the Rye (med Simpsons i bakgrunden...)...




Härligt härligt

Temperaturen sjunker, det gillar vi! Klart man vill att det ska va sol ute (förutom när man sitter inomhus och myser i regnet), men det får gärna va lite svalare, med sol. Som det är idag! Och resten av veckan tydligen. Häääärligt häääärligt!

God morgon förresten! Sitter med min kaffekopp och glor på morgontv som vanligt. Sov jättedåligt inatt, Marley har härjat runt och väckt mig flera gånger. Så nu är jag trött :/ Och jobbet väntar. Bossen är fortfarande bortrest, så det blir en långsam och tråkig dag igen. Egentligen borde jag bett om idag ledigt för att plugga till några midterms.

Stooor lastbilskrasch på 5an idag, blir nog mycket trafik för oss också. Bäst jag tar mig iväg lite tidigare.

Önskar att jag kunde ligga hemma och läsa hela dagen...




Måndagsmys är inte fel

Vet du vad? Sånna här dagar gillar jag. Var i skolan i ungefär en timma, sen bilat runt i L.A. - solsken, bra musik, och klar himmel. Blev inte ens särskilt irriterad på alla värdelösa bilförare, och tro mig, det är ett stort kors i taket på den. Resten av dagen har jag spenderat framför Criminal Minds, och med näsan i böcker. Läser Catcher in the Rye och Brave New World. Började läsa den ena, men blev så intresserad av den andra att jag var tvungen att börja den också. Lär nog inte ta så lång tid ändå, båda är väldigt fångande, eller vad man nu ska säga.

Förövrigt är det förjävla irriterande att skriva på svenska utan ett svenskt tangentbord - trycker fel tangenter hela tiden, så står det konstigheter får du ha det i åtanke.

Ricky kom nyss hem, och nu blir det filmmys i familjen Westerlund. Katten springer tom runt och är social, fina grejer det.

Hoppas du också har en trevlig kväll, eller morgon, eller natt kanske till och med.




Hoppas på en lugn och seg måndag

...Fast först måste jag till skolan och göra midterm prov i sociologi. Föruuutom det, har jag planerat att spendera dagen på soffan, ska bulla up med massa god mat och cola och filmer och tv och avstängda mobiler och hemtelefoner. Här ska det mysas i bott! Ricky är ledig, så möjligtvis får jag även sällskap i myset.

Har ju inte skrivit om festen i lördags heller! Det var faktiskt jättelyckat, alla som kom verkade ha väldigt trevligt, och champagnen räckte till alla, och ölen och chipsen också. Tror vi köpte 10 champagne-flaskor, och en är kvar. Jag tror det var ca 15-20 pers allt som allt, några åkte tidigt och kom sent förstås, så det funkade. Lägger upp lite bilder senare!

      

Dags för plugg.


Dags att sätta fart

Ja för idag har jag massor att göra! Först ska jag en sväng till skolan och sitta igenom 4 timmar med en galen ryss, sen har jag tvätt att göra, städning, inhandling av öl/champagne/vodka till ikväll, dekorering, och sist men inte minst måste jag ut och försöka köpa nåt att ha på mig. Och det är INTE det lättaste. Troligtvis blir det väl nån gammal trasa från garderoben ändå...

Igår (på Rickys födelsedag!!!!!) var vi ute och käkade på Yardhouse här i Pasadena, och såg bio efteråt - Law Abiding Citizen. Vi var hemma i ganska bra tid också, 22:30 tror jag klockan va när vi stapplade in. Nu är klockan 8 och jag hinner inte ens mitt morgonkaffe, waaah waah waaaaaahhhhh...... Jag får köpa i skolan. Men jag vill sova mer! Nuuu! Avundsjukan slår in...

Sov gott!


Such a drag

Sitter pa jobbet, vi ar 2 pers (av 6 totalt) har idag, och det finns inget att gora. Verkligen inget! Blir trakigt att sitta och glo i 8 timmar... Men, men. Lite stadning kanske jag kan gora.

Vad har ni andra for er da? Ni kan ju underhalla mig sa jag inte blir sa ensam. Ja, ja...


Jahadå!

Man ska väl va snäll mot sig själv, gärna ofta, eller hur!? Drog nyss hem 2 nya böcker, det är lycka det. Det blev Vonnegut - Breakfast of Champions, och Vonnegut - Cat's Cradle. Jag har hört massa positivt om Cat's Cradle nyligen, så självklart kunde jag inte stoppa migsjälv. Och varför skulle jag? Muhaaaaaaa, nu har jag nåt att se fram emot, även om jag har några olästa böcker redan liggande häromkring...

Förresten, vem mer än jag älskar Criminal Minds? Jag kan inte slita mig! Det är nästan jobbigt. Hade min första mardröm på flera år häromnatten för att jag tittat oavbrutet på det. Lite osmart att avsluta sin kväll så kanske, Friends är nog bättre för en sån lättskrämd jäkel som mig.


Då var det officiellt snarkdagen nr 1...

Gissa? Jo, ta en vild gissning. Kommer California State University Los Angeles vara produktiva och duktiga och problemlösande, eller kommer de vara värdelösa som alltid? Än så länge är det väl bara ett "rykte" antar jag (även om personen sa att en studievägledare hade bekräftat), men det blir ingen sommartermin. Bara sådär! Jag hade inte ens hört att det var tal om att skippa den. Men jo, det sägs som sagt att de har lagt ner sommarterminen. Vilket betyder, om det stämmer, att jag inte kommer kunna ta examen till sommaren. Så var det med det! Kul. Nu blir det då inte förrän nästa jul. Jag blir så askdfjlghasköjghö.....

Pååååå en annan not: Läste om vad kraven är för att bli CPA idag. Jag har ju planerat att försöka bli det så fort som möjligt, eftersom det är både mer prestige och betalt förknippat med den titeln. Förutom att ha en bachelors degree måste man ha 1 års (till skillnad från 2 år som jag trodde först) erfarenhet, och den erfarenheten behöver inte vara från en stor internationell auditfirma, utan kan vara all slags accounting erfarenhet sålänge en CPA med aktiv license överser en. Så enligt mig borde jobbet jag har nu räknas mot den erfarenheten, vilket vore hur bra som helst! Då skulle jag kunna ansöka om licens direkt när jag är klar nästa år! Tur att man får goda nyheter ibland.

Annars fyller Ricky år imorgon, och vi ska nog gå ut och käka eller nåt, och se nån film. Får se vad det blir!


Dagspaus

Har en sån jäkla härlig dag! Det är superfint väder (och här betyder det att det är sol, men inte alldeles för varmt...bara så du vet... liksom...) och jag ska inte dra iväg till hatstället förrän kl 17. Spenderat dagen hittills med olika butiksbesök i Pasadena; Besökt ULTA, XI (aka värdens bästa affär), Party City, och PetSmart. Köpte käk till Marley och partytillbehör till 25årsfesten på lördag. Vad jag köpte får ni se sen, annars tjuvkikar mannen. Självklart tog jag en trudelutt förbi Ricky's jobb och hämtade upp honom för lite lunch på Islands.



Och - attention please - jag har köpt mitt livs första läppstift idag. Ingen lögn, jag känner mig närmare kärring än nånsin. Oh well.



Nu ska jag slurrrrrrrpa i mig resten av min Coke Zero och bege mig mot Dick's igen för att hämta gamle göbben.
Ha det gött!



Ps. Jag älskar min nya kamera.


Morgonfakta

Hörde nyss att vitt vin är mer skadligt för tänder än rött vin. Men (tur att det fanns ett men...)! Skadligheten kan minska om man äter ost till vinet, pga calcium.

ÅH NEJ, MÅSTE JAG ÄTA OST TILL VINET FÖR ATT RÄDDA MINA TÄNDER?! HEMSKT!

Wednesday morning, lookin' nice!


<3


Webcam är ju kul...

Annars köpte jag en ny kamera idag, som verkar rätt bra. Slippa mamma och pappas gamla avdankade skitkorv, niiiiiice! Buhaha.




Marley gillar också wecameran




Snaaaaark...

Men hjälp vad trött jag blev av jobbet idag (och brist på sömn hjälpte ju inte). Gick fort, men har suttit med näsan i vinster och förluster i försäljning av aktier, och vinster och förluster i valuta angående försäljning av aktier, osv... På slutet höll jag på att kollapsa med ögonen i kors (eftersom jag naturligtvis glömde mina glajjor hemma idag) av alla nummer och bläddring i papper...

Maaaaaat...

Sen gym, Heroes, corporate law, och sängen. Nedräkning börjar...


Kontoret är stängt? Men ja, OK, jag kan väl gå hem...

...om det ändå vore en sån bra början på morgonen. Är sååååååå trött, och såååååå seg idag! Fick bara 6,5 timmars sömn, och de futtiga timmarna var störda med jämna mellanrum av min djävul till katt. Av nån anledning vägrade hon sova, och sprang runt och väsnades hela natten. Uuughhh......

Fortsätter smida planer för Rickys födelsedagsfest på lördag. I år fick han veta vad det var frågan om, så champagne-25årsfest blir det! Tror möjligtvis att det kommer bli lite väl mycket folk i våran lilla lya, men jag får väl skyffla ut dom på uppfarten om det blir odrägligt. Det blir i alla fall storfest.

Alltså, att döma av nyhetsmorgon här är det inte bara jag som fått lite sömn inatt... eller kan det va nåt i luften idag!?

Ugh...





Svält på kommentarer

Usch va tråkigt det är att skriva när ingen skriver tillbaks... tänkte jag precis skriva, men då såg jag en kommentar från mamma! Tur att nån tittar, annars får jag nog lägga av, pinsamt värre.

Som vanligt sitter man här med en kopp kaffe och tittar på Dorothy, Steve och idag Lisa som bytt ut Jillian. Ricky ligger och snosar och sover, och jag ska till skolan om en timme. En lektion, sen hem igen. Tvätt står väl på listan, och ett besök till gymmet.

För er som är intresserade av kändisar (iofs är inte denna kärringen nån kändis egentligen, men ni som sett The Hills vet väl vem bossen på Teen Vogue är) knatade Lisa Love in på solariet igår. Trevlig kvinna, trots hur hon framställs på TV.

Nä, nu får jag göra mig iordning. Tjipp och häj!

Helgfrossa

Nu är helgen snart över, tyvärr. Tillbaks till skolan och samma veva om igen. Bossen är bortrest nu i två veckor, så jag vet inte riktigt vad vi ska göra på jobbet. Kanske städa arkivrummet eller nåt lika spännande. Skönt att slippa stressen som varit där den senaste veckan dock...
 
Skulle jobba heldag på SunWorks idag, men det blev det inget med. Kom dit kl 11:30, visade sig att det inte var en kotte där, superlångsamt, tråkigt, och nej, de behövde inte min hjälp (nödvändig bilfärd till Hollywood)... Ser man det positiva i sammanhanget får jag nu en ledig dag, vilket jag aaaaldrig klagar över. Så nu ska jag va tyst, gå och köpa lite sushi, och sitta och njuta i ACn (för det är stinkvarmt här igen, surprise surprise).

Om nån är intresserad fick jag 100% på mitt economics prov, det var inte nyligen det hände sist! Fina grejer.

Aaaaaaanyway, ha en bra start på veckan! Lägg lite grädde i kaffet och njut av måndag morgon.


Myslördag

Hallå! Sitter här med ansiktsmask, fotmask och levande ljus med musik. Låter inte det som en perfekt lördagskväll? Myspys i bott. Måste bara göra ett prov i economics över internet innan jag helt kan slappna av. Fast jag måste ju säga att jag mycket hellre gör test såhär än i en stel skolbänk kl 8 på morgonen.
.
Crane's sushi var bra igår! Massa folk kom, och vi hade väldans trevligt. Har inte sett dom på ett tag, så det var kul.
.
Imorgon ska jag göra ett pass på SunWorks igen. Är inte där så ofta längre sen jag bytte jobb, men nån gång i veckan blir det väl. Bossen ringde förut och berättade att han bytt mitt skift, så nu ska jag jobba i Hollywood istället för Pasadena. Lite irriterande, hatar att köra dit... Men ska jobba ihop med en av mina buddies, Nicole, så det är ju en trevligt omväxling från att sitta själv i 11 timmar.
.
Ska i alla fall göra mitt prov nu, sen sätta på en ny episod av Criminal Minds (sååå bra) och käka en skål cap'n crunch.

Svart morgon

Men att man får lyxa till det så på fredagsmorgonen - half and half (hälften mjölk, hälften grädde) i kaffet och en våffla med keso! Grejer det.
.
Men det jag undrade var hur man kan va så hatisk att man redan klockan 8 på morgonen har hittat nåt att irritera sig på... Det ska bli varmt idag igen! Men! Varför!? Vi har haft så skönt väder den senaste veckan, och nu ska det bli över 30 igen. Otroligt irriterande.
.
På en annan not - det är fredag! Känns lite speciellt sådär, även fast man inte får nån helg. (Undrar varför egentligen, är man inte ledig under helgen är det ju bara en vanlig dag...) Kanske blir lite annan stämning på folk när det är helg... Vem vet. Ska iväg till jobbet nu, Crane's Sushi ikväll, skolan imorgon bitti, och jobba söndagen. Lördag kväll blir med andra ord lugn.
.
Håll hårt i glaset ikväll gott folk! Trevlig helg!

Klar för avgång

Mot drömlandet menar jag då. Är supertrött. Jag och Ricky fastnade framför Heroes så att - nej, inget dömmande nu - jag missade gymmet idag. Det var inte med flit, jag lovar! Var i alla fall där igår och i måndags, så jag har väl ett frikort då!? Inte?! Nåja.
.
Hur som helst är det återigen jobbdags imorgon. Och fick reda på att jag har ett sånt där fint och saftigt 11timmarpass på solariet på söndag, eftersom jag är så sympatisk och fortsätter hjälpa till med skift även efter att jag bytt jobb. Snark! Får se fram emot min lediga söndag nästa vecka istället.
.
Några meddelanden såhär innan sömnen:
.
Skulle de inte letat igenom huset först efter pojken som skulle krupit in i luftballongen? Dumheter. Det var det första jag tänkte i alla fall, en rädd liten pojke som råkade släppa iväg pappas ballong och är rädd för skäll.
.
Alla Los Angeles bilförare som hafskör, inte använder blinkers, tutar i onödan, använder mobiltelefoner, byter fil 100 gånger i minuten, svänger in framför mig när jag håller avstånd, ligger 1 decimeter ifrån bilen framför och bromsar 100 gånger i minuten, och tränger sig fram i kön genom svängfilen: JAG BLIR ABSOLUT INTE LEDSEN OM NI INTE TAR ER UPP UR SÄNGEN IMORGON!
.
God natt!

Mornin

Goder morgon, goder morgon. Sitter här med en kopp kaffe och tittar på Good Day L.A. som vanligt. Har en halvtimma på mig att göra mig klar, sen väntar jobbet.
.
Funderar starkt på att köpa en tvättmaskin och tumlare väldigt snart. Nu är det nog med att åka till tvättomat varje gång nåt är lortigt. Fy.. Nä, jag får väl offra att köpa några klädtrasor för ett lättare liv... suck...
.
Hello! Hello! Ha en bra dag.

Pånyttfödd

Hallå. Då gör vi ett nytt försök. Har ju fått ganska mycket klagomål på att jag slutade berätta exakt vad jag gör varje dag (hmm), tyckte det blev rätt trist både för er och för mig, men vad vet jag. Jag börjar väl skriva lite igen då.
.
Antar att du även undrar varför jag måste byta blogg hela tiden. Har inget svar för det tyvärr, blir lite roligare med nåt nytt bara.
.
Sååå...
.
Min första kommentar är:
Tyra Banks irriterar mig till döds.

RSS 2.0