En mördartermin.

Då vet man att man är student igen. Nu har en vecka gått och jag har fått smaka på ett veckoschema. Saftigt! Såhär ser det ut:

Cost accouting= 4 timmars föreläsning i veckan på 2 dagar + cirka 6 hemtimmar. Hemuppgifter till varje möte och ett quiz varje vecka. Utöver det ett midterm och ett final, kursen varar i 10 veckor. Verkar svårt, men intressant. Än så länge är jag med på noterna.
Leadership and Professional Skills for Accountants= 4 timmars föreläsning i veckan + cirka 6 hemtimmar. Skräp. Eller ja, vid den här nivån känns den kanske lite onödig, med tanke på att det är ungefär 1000 skrivuppgifter endast, utan särskild fokus på accounting. Jag har liksom redan tagit ungefär femtioelva skrivkurser och lyckats galant. Det borde vara färdigt med dem nu. Hade mycket hellre tagit en riktig accounting klass. Men vad gör man. Verkar inte alltför svår, men irriterande då nästan hela kursen baseras på grupparbete.
Management Capstone= 4 timmars föreläsning i veckan + cirka 8 hemtimmar. En projektkurs som går ut på att skapa och driva ett företag under 10 veckor, med allt som hör det till. Extremt mycket att göra, förstår inte hur jag kommer lyckas klämma in allt. Där har vi 2 "test" i veckan, mycket läsning, flera gruppmöten i veckan, individuella skrivuppgifter och dylikt utöver allt det. Alldeles för mycket. Verkar väldigt svårt dessutom. Känns fint när läraren "tycker synd" om de som läser heltid när de tar denna kursen. Så dumt.


Det blir en ganska tajt termin. Plus 25 timmars jobb i veckan som chefen försöker utöka. Det var bra att vara upptagen va!? Kan väl förtjäna det efter mina 2 slappa månader.

Bengt Jr.

Han åker så fint. Så fint så fint. Och han har kopphållare, underbara kopphållare.


Volvo ett och volvo två.

Precis innan jag var tvungen att skynda mig ner till skolan för veckans andra föreläsning köpte vi en bil. En mörkröd 1996 volvo, precis sån vi har minus en turbo och några nyanser mörkare. Och några fler saker som funkar förstås. Bra bil för bra pris. Vi är så fantasifulla!

L.A. Derby Dolls

Så nu har man åtagit sig nåt alldeles främmande. Min fina vän Jenn överrumplade oss med en aktivitetsförfrågan för den kommande lördagen. Eftersom jag inte träffade nån av brudarna i helgen så tänkte jag att det vore trevligt att ses. Efter att redan ha gått med på vad hon beskrev som "a grungy party where you drink beer and watch girls fight each other on a roller rink" gick jag in på deras hemsida för att se vad detta egentligen var. Första tanke: Fan.... Så nu på lördag ska jag titta på massa schletna brudar dänga varann i rollerblades medans jag käkar korv och dricker öl med Nicole (i rosa hatt) och Jenn (i brun kalufs). Bäst man blir frisk.

På Sex and the City premiären i våras

Fortsättning.

HJÄLP vad det blev varmt. Heatwave och inställda skolor och elavbrott och inställda bussturer och varningar hit och dit, nyheterna utropar "the hottest day ever recorded in L.A."... Hmm. Fick ett samtal från jobbet förut med meddelandet att vi får klä oss hur vi vill imorgon på grund av värmen. Oj, intressant. Bilen vägrade starta när Ricky skulle iväg till jobbet så han fick knalla till jobbet i denna extrema värmen. Usch usch usch... Det blir svårt att ta sig till jobbet och skolan imorgon. Ligger på soffan och försöker överleva, genomblöt och snorig och småfebrig... (jo lite synd om mig är det allt...)

Längtar tills jag kan tända de där ljusen igen...

Måndagen är inte välkommen.

Hej, och förlåt till er som försökt nå mig. Typ mamma och pappa. Jag har legat i en dvala hela helgen. Sjuk som en oxe och på sömnframkallande meduciner. Idag var jag tvungen att tvinga mig upp pga första lektionen för terminen. Satt i bilen i god tid, men så brakar den ihop och slutar fungera på vägen till skolan. Det är förövrigt 51 grader varmt. Jag vänder, tar mig hem. Ricky väntar därhemma och säger snällt att han kör mig så gärna så jag inte blir droppad från klassen. Så gör vi, och på nåt vis tar vi oss både dit och hem. Genomlida klassen var inte kul. Och nu måste han åka direkt och jobba. Medans jag deckar på soffan återigen.

Fint besök skadar aldrig.

På fredagseftermiddagen bestämdes det att familjen Jorell skulle komma på middag på kvällen. Äntligen fick vi träffa lilla baby Kenzie! Söt som socker, hon ser ut precis som en liten docka. Bara 1,5 månad gammal, har aldrig sett ett sånt litet knyte. Otroligt söt! Och Ricky blev självklart alldeles till sig och vill genast att vi ska hänga på. Skulle inte tro det. Men barnvakt kan vi vara!

Vi käkade lite pasta och vitlöksbröd och drack lite vin. Vi premiärköpte ett lådvin, de är inte så populära här som hemma i Sverige; ordning och reda, lådvin på fredag. Sen pratade vi och pratade och pratade, och Jorell myste med sitt svenska godis. Väldigt trevlig kväll.

Lilla familjen Brittenum.


Kenzie the entertainer.


Hon verkade gilla den gula vaggvisespelande giraffen som hon fick av oss.


Sen käkade vi lite och det blåste för mycket för mina stackars ljus.


Mätt och glad en minut innan hon somnade.

Förväntansfull.

Så startar sista dagen på arbetsveckan. 2 dagars ledigt sen skola igen. Men först ska jag iväg till jobbet, och efter chefens lilla samtal med mig igår är jag lite spänd och nervös men förväntansfull över vad detta kan betyda. Mer ansvar, mer timmar, och när han sa att jag kommer behöva lära mig mycket - fort - började jag fundera. Den gravida bruttan gjorde sin sista dag i tisdags.

Efter arbetsdagen har jag och Ricky en liten dejt här hemma. Jag ska laga nåt mysigt och nån film blir det kanske kan jag tänka mig. Igår satt vi och tittade på "Lite Sällskap" och "Kungarna av Tylösand". Förstnämnda - SÅÅ sött, det andra: FY FAN vad pinsamt.

Torsdag kom och gick.

Det var en sjuk älskling. Det var en dator som vägrade fungera. Det var en nyhetsmorgon som var ovanligt ointressant. Det var en kort arbetsdag fylld av intressanta sysslor. Det var ett spännande telefonsamtal från chefen. Det var fjärilar i magen för skolstarten på måndag. Det smeds planer inför helgens kvällar. Det var ett besök till doktorn och apoteket. Det var god mat och god light cola. Det köptes ingen ny bil men 19 sminkprodukter för 25 dollar. Det var lugn och ro och det var himla trivsamt.


Det var lunch (tomatsoppa med parmesan och tortillawrap samma som igår).


Det var middag (kött med champinjoner i sås och bönmos och gräslökklipp).

Megastart.

(Om du inte gillar mina matinlägg, synd.)

Frukost
SMOOTHIE:
-Yogurt
-Frusna bär (mix av gojibär och blåbär)
-Linfrön
-Proteinpulver

Lunch
Grönsakssoppa och laxwrap:
-Fullkornstortilla
-Mosad avocado
-Rökt lax
-Getost


Namnamnamnam.







Snipp snapp snut.

Så var tisdagen slut! Sitter och väntar på att min grönsakssoppa ska bli klar. Självklart tänkte jag inte så långt när jag drog igång min slow cooker kl 20. Kanske skulle väntat till imorgon...

Visst är det kul att laga käk när man har motivation!? Har inte haft det på nån vecka nu, varje måltid har varit en plåga och nåt ointressant. Äntligen tror jag att jag fått inspiration tillbaka. Gjorde lite ugnskyckling med getost och rosmarin med pasta förut, och ser verkligen fram emot min fina soppa till lunch imorgon. Och kylen är fylld med grönsaker, i samma anda som min underbara mini stepper. Som jag förövrigt utnyttjat även idag. Den är super! När jag vaknade hade hela kroppen träningsverk (jo nog för att jag är otränad, men ändå) och efter kvällens halvtimma känner jag att morgondagen kommer vara ännu lite stelare. Det blir ju lite så när man inte har nåt att hålla i, man får ju balansera och ha sig. Jo, jag har gått och blivit kär i en mini stepper. Men imorgon får jag nog ta mig iväg till Rose Bowl igen.

Ska ta mig en titt på soppan, och förhoppningsvis gå och krypa ner i sängen snart.

Just det. Luuugn!

"The proposition that the recession is over is only a statement that things are no longer getting worse; it is not a statement that we are back to good times. The economy still feels bad for good reason: it is bad. In particular the unemployment rate is still very high. But things are much better now than they were in the first half of 2009, when we were at the bottom of the worst downturn since the Great Depression. It takes a long time to emerge fully from a hole that deep."

 

"Most Americans probably find it hard to believe that statisticians have deemed the U.S. economy to be out of recession. Unemployment and underemployment are stubbornly stuck at the highest level since the Great Depression. Capacity utilization is under 75 percent, well below pre-crisis levels. There is still a large overhang of houses in foreclosure and serious delinquency, meaning that the housing market has yet to bottom. The ugly fact is that serious financial crises take a very long time to resolve and result in a permanent fall in the standard of living. Past historical patterns confirm the slow job creation rate: it will be many years before the excesses of the credit bubble work their way through."

-New York Times 09/20/2010


Dive bars och mini steppers.

Hade en himla härlig helg måste jag väl säga. Jag och Ricky myste med middag och film i fredags, och hela lördagen försökte jag shoppa men det landade bara två skjortor åt Ricky i påsen. Och nagellack och mascara då förstås. Himla besvikande, men jag lyckades hålla humöret uppe med gamla kläder och nymålade naglar. Stacy kom hit och drack lite öl med mig, och sen kom Ricky och Steven och Max också. Vi hade väldigt trevligt härhemma, men sen fick jag sms från min kompis Jenn som var på en dive bar, 100 to 1, här i närheten, så då åkte vi dit. Spenderade kvällen där hela gänget, sen åkte vi vidare till en annan diver, T Boyles. Ibland är det trevligt med lite avslappnade barer tycker jag.

Idag har jag däremot gjort ett mycket fint inköp. Nånstans på internet idag såg jag en såndär liten mini stepper som inte tar nån plats men funkar. Blev jättesugen och kunde inte sluta tänka på det (vilket oftast händer och har lämnat mig med ett antal oanvändbara träningsredskap). Till slut tuffade jag iväg till Sears och köpte en... Och jag älskar den! Redan! Eller, fortfarande kanske man ska säga. Såhär i slutet av dagen. Blev jättetrött i benen och armarna, och sådär megauttråkad blev jag inte. Det är så smidigt att ha nåt hemma för de där gångerna man inte kan ta sig iväg nånstans men känner ett oerhört sug att NU SKULLE DET PASSA BRA ATT TRÄNA. Det händer mig ibland, oftast när det inte finns en chans att jag gör det. Typ mitt i natten och så. Eller sent på kvällen. Men nu finns det ju ingen ursäkt! Det är bara att hoppa på! Sen betyder ju inte det att jag tänker sluta mina Rose Bowl varv eller gymmet. Neeej, så rolig är den inte. Min lilla älskade mini stepper. Nu måste kilona bort...


Svensk dubbelmoral.

Så... jag vaknade till liv igår, klickade mig in på facebook och blev överrumplad av alla skrikande statusuppdateringar om "FAAAN VA BESVIKEN JAG ÄR" och "Jag skäms över att vara svensk" och "alla som fått detta att hända radera mig som vän" osv. Huh? tänkte jag. Vad har nu hänt. Klickade mig in på aftonbladet och såg att ni fick blå vinst och ett "rasistparti" in i riksdagen. Hmmm... Intressant att människor skulle radera folk från sina liv på grund av vad de röstade på. Vad hände med att ha tolerans för olika åsikter? Välja vänner efter politik kan man väl inte göra. Ni borde väl veta att ungefär hälften av era vänner är lite smygrasister ändå (SVENSKA DUBBELMORALEN). Och inga påhopp nu, jag är inte sverigedemokrat uppenbarligen.

Uuh, det var obekvämt.

Oron växer.

Köpt ny mascara. Dior - Diorshow Extase. Ska rapportera när diagnosen är ställd.

Uppdatering---> Första testet=Njaaa...

Dreamy sushi.

California roll, toppad med minced albacore och krabba. Spicy tuna roll. En Snapple till det. Nam nam nam nam nam nam nam nam. Efterrätt: jordgubbar och lite chokladgelato. Two and a half men. AC. Ledig eftermiddag. Brave New World.


"Nothing like oxygen-shortage for keeping an embryo below par." Again he rubbed his hands.

"But why do you want to keep the embryo below par?" asked an ingenuous student.

"Ass!" said the Director, breaking a long silence. "Hasn't it occurred to you that an Epsilon embryo must have an Epsilon environment as well as an Epsilon heredity?"

It evidently hadn't occurred to him. He was covered with confusion.

"The lower the caste," said Mr. Foster, "the shorter the oxygen." The first organ affected was the brain. After that the skeleton. At seventy per cent of normal oxygen you got dwarfs. At less than seventy eyeless monsters.

"Who are no use at all," concluded Mr. Foster.







Lycka är:

När man sitter i bilen med Red Hot Chili Peppers Under the Bridge på radion och rör sig i lagom fart ner för the 210 freeway, trött i benen efter ett varv runt Rose Bowl, med solen som steker och ACn som blåser en rakt i ansiktet så håret fladdrar.



Tisdag kväll, tunga fötter. Onsdag, 10 F grader för varmt.

That's right. På tisdagkvällen lufsade jag med tunga fötter iväg till gymmet första gången för säsongen. Det var... just det, tungt. Skönt att ha det gjort, att ha tagit första steget, att ha lättare för varje gång framför sig. Typ.

Ledig idag! Skönt skönt skönt. Varje ledig dag känns som en utpustning, även om jag jobbar så lite. Sakta men säkert närmar sig skolan, så man får verkligen njuta ordentligt nu! Därför har jag gjort dagens ärenden, och nu bullat upp med dryck, tidning, solskådning (innifrån på säkert avstånd), middagsmat på tining, fina trudelutter i bakgrunden och benen på soffan. Och en katt i skamvrån efter att ha bitit sin mamma alldeles för hårt.




Skitkatt.

Det är nedräkning på gång.

Vad underbart det är när man har massa roligt att se fram emot! Svalare väder med tjockare kläder, julen, bli klar med skolan, jobbjakt, och vad mer? Lite närmre: jag fyller år om drygt 3 veckor och ska ha två olika firanden, Ricky fyller år om ytterligare 2 veckor efter det, och i helgen är det säsongens sista filmvisning på kyrkogården nere i Hollywood. De visar "night of the living dead" som jag inte sett, och vi ska ner och mysa med picknickkorg och vin. Snart ny bil, snart lön, snart Halloween, snart Thanksgiving, snart... kommer Ricky hem!

Och nu började nya säsongen av One Tree Hill! Aaaah!


Hejdå volvo, hejdå audi.

Neeeeeeeeej, vi är fortfarande minus en ny kärra. Fan också. Idag fick vi ut nog med pengar, men ena bilen var skräp och den andra såld. Fan igen. Lyckligtvis rullar Bengt fortfarande så vi är OK. Vi rullade igenom vårat gamla hood North Hollywood, såg vår gamla lägenhet, vår gamla mataffär, bensinmack, restauranger. Åååh, så fint. Kändes bra att se vårt första boende och känna oss så hemma. Vi var väldigt glada där, det var en härlig tid.

Nu är ni i alla fall biluppdaterade. Hej!

Aj aj...

Sov bortemot 12 timmar inatt, vaknade med ett leende på läpparna. Härligt. Sovmorgon, lite kaffe och frukost kanske gör dagen till en succe; volvo/audi - idag kanske vi kapar er!



VMA

Sitter vid TVn med en lat katt och halvtittar på MTV galan. Chelsea Handler, underbara kvinna! Eminem är ju rätt duktig däruppe också. Kul att se honom igen. Käkade lite korv och pasta (Såhär på söndagen känner man väl inte för att avancera, eller!? Och ketchup räknas som grönsak, eller hur?!) och köpte mig en Diet Pepsi, så nu är jag OK för kvällen.





Takkorvar.

Igår blev jättetrevligt. Jag, Stacy, Nicole och Stefan. Ricky ditchade oss för sina kompisar. Vi satt hemma hos Nicole och Stefan ganska för länge. Vi var väldigt upptagna med diverse konversationer, snittar och hemfriterade räkor med tillbehör Kock Stefan svängde ihop. Runt ett-tiden spatserade vi i alla fall iväg mot lite olika barer nära deras lägenhet. Det blev lite för sent för Library Bar tyvärr. Vi hann med en drink på ena stället, sen fick vi lufsa hem igen. Vi gick upp till deras takterass och grillade korvar, sen blev jag hemhämtad och kvällen slutade intryckt i min underbara kudde. Fin kväll.


Klappat och klart.

Svängde iväg till solariet förut för att jag är blek som mjölken bakom mina flingor. När jag åkte därifrån hade jag åtagit mig att jobba där nästa lördag. Jahapp, då vare igång igen da. Fast vem säger nej till lite extra cash när jag ändå bara jobbar deltid?

Kom att tänka på en fin kväll för några veckor sen:
Jag och mamma. Göteborg. Strosar in till Systembolaget i Nordstan, står och väljer vin länge och väl. Bestämmer oss för ett vitt, betalar i kassan där mannen kallar oss "flickor". Går till hotellet, slänger fort in vinet i kylen för att mamma inte kan dricka okallt vin. Käkar buffe på hotellet, jag har envisats med att dra på mig klackarna och tvingar därför mamma att ta hissen. Åker upp till taket i 10 sekunder och tittar på utsikten. Knökar sen ner oss i sängarna med det någorlunda kalla vinet och två glas nötter. Olika nötblandningar för vi gillar olika. Mitt glas är självklart fyllt med chilinötter och mammas med lite varierande nötter och torkad frukt. Slänger på TVn och tittar på ett extremt långt avsnitt av Morden i Midsommer och blir besvikna över slutet. Somnar.

Nu ska jag göra mig i ordning och åka.

Billigt som snus.

Märks tydligt att man är tillbaka i USA när man kommer från butiken med ett par jeans, två tröjor, en top, ett nagellack och en väska för ca 500 kr.


Det var nagellacket ja, bättre än grönt?

Och solen skiner igen.

Öppnar persiennerna och ser att det är soligt ute igen. På gott och ont. Mest gott idag tror jag, orkar nog stå ut med värme i utbyte mot mysigt ljus.

Igår kväll gjorde vi det riktigt trevligt här hemma med lugn och fin TV tillsammans med gott hemlagat. Kött med ugnsstekt potatis och broccoli, och BEARNAISE! Mmmmm. Mmmm mmm mmm. Ricky hade kvällen ledig också, det var bra.

Ikväll tänkte jag tuffa ner till Downtown L.A. och hälsa på Nicole, och fortsätta mot Library Bar. En bar inredd som ett bibliotek. Fast mysigare hoppas jag. Och godare drinkar. Om man skulle ta och va lite duktig innan det, kanske ta sig till gymmet...

To be continued.


Hello from California!

Via min fina vän Nicole's blogg:

"Welcome to Berkeley, probably still the best public university in the world. Meet your classmates, the best group of partners you can find anywhere.  The percentages for grades on exams, papers, etc. in my courses always add up to 110% because that’s what I’ve learned to expect from you, over twenty years in the best job in the world.

That’s the good news.  The bad news is that you have been the victims of a terrible swindle, denied an inheritance you deserve by contract and by your merits.  And you aren’t the only ones; victims of this ripoff include the students who were on your left and on your right in high school but didn’t get into Cal, a whole generation stiffed by mine.  This letter is an apology, and more usefully, perhaps a signal to start demanding what’s been taken from you so you can pass it on with interest.

Swindle–what happened? Well, before you were born, Californians now dead or in nursing homes made a remarkable deal with the future.  (Not from California? Keep reading, lots of this applies to you, with variations.) They agreed to invest money they could have spent on bigger houses, vacations, clothes, and cars into the world’s greatest educational system, and into building and operating water systems, roads, parks, and other public facilities, an infrastructure that was the envy of the world. They didn’t get everything right: too much highway and not enough public transportation. But they did a pretty good job.

Young people who enjoyed these ‘loans’ grew up smarter, healthier, and richer than they otherwise would have, and understood that they were supposed to “pay it forward” to future generations, for example by keeping the educational system staffed with lots of dedicated, well-trained teachers, in good buildings and in small classes, with college counselors and up-to-date books.  California schools had physical education, art for everyone, music and theater, buildings that looked as though people cared about them, modern languages and ancient languages, advanced science courses with labs where the equipment worked, and more. They were the envy of the world, and they paid off better than Microsoft stock. Same with our parks, coastal zone protection, and social services.

This deal held until about thirty years ago, when for a variety of reasons, California voters realized that while they had done very well from the existing contract, they could do even better by walking away from their obligations and spending what they had inherited on themselves.  “My kids are finished with school; why should I pay taxes for someone else’s?  Posterity never did anything for me!”  An army of fake ‘leaders’ sprang up to pull the moral and fiscal wool over their eyes, and again and again, your parents and their parents lashed out at government (as though there were something else that could replace it) with tax limits, term limits, safe districts, throw-away-the-key imprisonment no matter the cost, smoke-and-mirrors budgeting, and a rule never to use the words taxes and services in the same paragraph.

Now, your infrastructure is falling to pieces under your feet, and as citizens you are responsible for crudities like closing parks, and inhumanities like closing battered women’s shelters. It’s outrageous, inexcusable, that you can’t get into the courses you need, but much worse that Oakland police have stopped taking 911 calls for burglaries and runaway children. If you read what your elected officials say about the state today, you’ll see things like “California can’t afford” this or that basic government function, and that “we need to make hard choices” to shut down one or another public service, or starve it even more (like your university). Can’t afford? The budget deficit that’s paralyzing Sacramento is about $500 per person; add another $500 to get back to a public sector we don’t have to be ashamed of, and our average income is almost forty times that.  Of course we can afford a government that actually works: the fact is that your parents have simply chosen not to have it."


Det börjar likna höst.

Det är härligt att det inte är potthett längre. Vi ligger runt 20 grader, och i 3 dagar har det varit mulet till och med. Skönt. Jag längtar till jul nu! 

Jobbade idag, kom hem, gjorde inte mycket mer än laga mat, handlade och så. Blev inget bilköp idag heller, Ricky hade inte tid innan jobbet. Han får åka iväg ensam och titta imorgon när jag jobbar.

Testade korv stroganoff på tomatsoppa idag! Hade inget ris, så det blev pasta. Har ju inte falukorv, så det blev kalkonkorv. Men det funkade.






Ps. Nej, detta är ingen matblogg, jag råkar bara vara en väldigt matglad person. Yessss.

Släpa sig iväg.

Torsdag morgon. Dödstrött. Jobbigt är det, när Ricky jobbar natt. Somnar alldeles för sent, kan inte sova lika bra själv, och sen vaknar när han kommer hem, sover dåligt och vaknar trött. Zombievandrar runt i lägenheten, dricker kaffe, tills det är dags att åka iväg till jobbet. 4 timmar, sen måste vi iväg och jaga bilar igen. Igår hittade vi en fin, men då krånglade pengarna, så inget kap. Hoppas på bättre lycka idag. Nu: Yogurt och musli.

Rose Bowl och jag!

Det är så underbart när vädret är mulet och människor är på jobbet och jag kan spatsera nästan ensam runt Rose Bowl och titta på ekorrar och folk som golfar och lukta det blöta gräset och lyssna på min mp3 och drömma mig bort. Det är jag och Rose Bowl, hand i hand. Fint. Sen kommer man hem och den goa mannen lagar färsk pasta med laxsås åt en. Och 2 1/2 Men är på TV. Och resten av dagen är fri.






Morgonstund har pannkaka i mun.

Sovmorgon, minipannkakor, ägg, sockerfri sirap, kaffe, ledighet, sällskap, morgontv, mysig katt.



Polispådrag.

Då var det dags igen. För ungefär en timma sen började helikoptrarna cirkulera här ovanför. Lyste sina fina strålkastare i bakgården, på framsidan och in genom fönstret. Runt runt runt. Sen stack den. När Ricky åkte till jobbet nu för sitt nattskift stod det massa polisbilar vid hotellet och grep nån krabat.

Inget bilköp idag heller. Riktigt svårt att hitta nåt som inte är en scam och ändå bra nog. Tittar på allt möjligt, men det verkar som att folk börjat höja priserna på sina bilar. Synd för oss!

Ps. Kul att en del läser! Välkomna att lämna en rad eller två, så jag får se vilka ni är :)


Tuesday, bloody tuesday.

Status: kaffe, Good Day L.A., trötthet, politiskt mättnad, och redo för en ny dag.

Gick inte särskilt bra igår. Letade bilar på internet hela första delen av dagen, och tittade sen endast på en bil som visade sig va rätt skräpig. Åkte hem och försökte hitta fler, men det var segt. Skulle sen åka till Jorell och hälsa på lilltjejen, men då började bilen krångla ordentligt så vi vågade inte. Väldigt meningsfull dag. Psch.

Förhoppningsvis har Ricky bättre tur idag. Skulle va så härligt om jag kom hem från jobbet och det stod en ny bil där.

Söndag kväll med To Catch a Predator.

Ensam ikväll medans Ricky är på firmafest. Fönsternätshoppar och tittar på "To Catch a Predator". Köpte lite sushi och delade med Marley. Letar bilar. Letar lägenheter. Funderar på att dra på en rulle eller öppna en bok. 

Imorgon är vi lediga ihop, så vi tänkte åka och titta på bilar och även hälsa på lilla Kenzie, Jorells söta nyfödda dotter för första gången. Hoppas på lite svalare väder.

Ah! Nu börjar det nåt! "The Mind of Manson", making sense of the mind of Charles Manson. Kanske det!?




Marleybaby

Försöker undvika värmen


Gottar sig i handfatet


Charmar daddy




Left behind.

Oj. Halkat efter lite. Har en skön helg med gott sällskap, god mat och bra filmer. Sitter för tillfället och filosoferar över middagsmat, men nåt som kan göras utan ugn/spis. Förslag?

Fredagen bjöd på trevligheter. Första delen av kvällen spenderades med Ricky och Max på Acapulco med fajitas, tableside guacamole och frozen margaritas. Andra delen av kvällen spenderades hemma med Ricky, Max, Stacy, Nicole&Stefan och Randi&Dustan. Lite drinkar och många samtal. Mycket fint.

Lördagen var också trevlig. Myste runt här hemma, städade, läste, och spenderade kvällen med Ricky, gott käk och olika TV shower. Skönt att ta det lite lugnt!

Idag har jag också städat lite, tittat på en film, tänkte ta mig iväg till gymmet sen för första gången på väldigt länge. Ska även investera i en ny kaffebryggare, och kanske ett strykjärn. Nej, jag har inget. 



Bara en sak till...

Läste nyss ut en helt otroligt bra bok. Om ni inte har läst den än, gör det! A million little pieces av James Frey, en "kontroversiell" memoar om en 23årig kille som försöker kicka sina olika missbruk. Helt sjukt bra. Ska nog helst läsas på engelska så man får med det orginella vackra språket han använder.

Godnatt nu.

Torsdag. Vad mer?

Jobbade 4 timmar på morgonen, sen käkade jag lunch med Ricky, och sen var det kört. 4 av hans närmsta kompisar kom hit och parkerade sina stjärtar i soffan till klockan 20. Det var den torsdagseftermiddagen. Och jäklar vad varmt det har varit. Tog en 20 minuters tupplur i sovrummet och vaknade genomblöt. Hemskt.

En av gästerna var Max, vår franske vän. Han har varit på sin franska ö hela sommaren och är äntligen tillbaka. Han hade med sig lite presenter till mig från hans tjej Somalia som bor kvar i Paris. Två champagneflaskor och en alldeles underbar liten journal från Paris som hade kartor och tunnelbaneleder och telefonnummer och webbsidor till olika ställen i Paris. Gulligt!

En dag kvar, sen äre helgen igen!






Alldeles för vackert.


You can call me Chef Westerlund.

Idag fick jag in lite pengar på banken i form av 3 dagars lön. Betyder att jag fick komma iväg och handla lite i den nya fina mataffären vi har fått här på gatan. De har allt fint, organiskt och nyttigt, och billigare än Ralphs är det också. Rader på rader av "plocka själv" saker såsom olika sorters mjöl, musli, nötter, bönor, socker, kaffe, ALLT nästan. Jättemysigt. Köpte några nya saker, så vi får se vart det tar oss.

Men idag lagar jag fläskfile med senapssås och gnocchi.


Marinera fläskfilebitar



Stek champinjoner och lök med salt och peppar


Sen förstås stek köttet, koka gnocchi, släng ihop gnocchi med champinjonerna och löken och kläm i senap, lite grädde, och salt och peppar, sen servera med moroootar. Mmmmmmmm....

BAH!

Har nån testat att göra korv stroganoff genom att använda tomatsoppa förut? HJÄLP. Det måste jag försöka mig på. Fast utan falukorv då, eftersom det INTE FINNS HÄR...

Oh ja, jag uppskattar.

Eeeeensam igen. Tråkigt! Men är man ledig så kan man inte gnälla för mycket, jag gör ju precis vad jag vill! Boken ser extremt lockande ut... Först måste det städas och handlas och drickas vatten i stora mängder pga huvudvärk av värme och försöka gardera lägenheten från oändlig hetta. Ja. Varmt igen, väldigt varmt. Sådär varmt så det enda som skulle göra värmen behaglig är om man låg på stranden. Eller i en pool. 

Marley har köttat upp sig lite sen vi kom hem, hon var alldeles undernärd stackarn. Jag har matat henne blötmat och god torrmat flera gånger om dagen sen dess, och hon börjar fylla ut som sagt. Bra det. Hon får försöka ta ikapp fetisen som brollan uppfostrar. 


Marley Westerlund, uppskattar mammas kärlek...



Ps. Min provisoriska studieförsäkran gick igenom på CSN idag, så nu är det bara att vänta på pengarna att trilla in!

Tisdagsmys.

Det är trevligt när man äntligen får spendera lite tid med sin man. Han har jobbat alla timmar jag varit ledig i en vecka i streck nu, och igår hade han fint nog ett öppningspass så vi kunde käka ihop och titta på film på kvällen. Jag lagade mat, han köpte lite vin, vi satte på en film. Laxburgare med fetaost och ugnspotatis och lök och broccoli och minizuccini (rensar fortfarande ur frysen), merlot, och Office Space.


RSS 2.0