Back to business.

Försöker töja så mycket jag kan på dessa få minuter innan arbetet börjar för dagen. Dricker mitt kaffe, ser på morgon TV, äter lite yogurt och banan, väcker Ricky lite då och då, fasar inför chefens första dag tillbaka från semestern. Förhoppningsvis är han inte galen, utan utvilad och glad. Hah. Mmm.

Men... jag har ju vant mig vid lyxen att ligga och läsa hela dagen... jag längtar tillbaka till min bok!

CSN för 135435436 gången.

Varför envisas de med att vara besvärliga? ...När de inte måste?

Suttit ikväll och knåpat ihop det personliga brevet där jag garanterar att jag ska läsa det jag säger och att terminerna är mellan de datum jag säger. Försökte skriva ut brevet när det var klart, men självklart bestämde sig min skrivare för att strejka. Happ. Blev ett handskrivet brev då i och med tidsbristen. Scannade in det handskrivna brevet och det lite snyggare brevet från skolan, och satte mig ner för att ringa CSN. Obehagligt som vanligt när man inser att återigen är det upp till kamp. Damen som svarar har genast attityd. Ovanligt? Hon kan självklart inte hjälpa mig. Nej, hon kan inte ge ut en personlig emailadress. Nej, hon kan inte se vem som hjälpt mig tidigare. Nej, hon kan inte se vem som har hand om mitt lån. Nej, det är inte tillåtet att emaila studieförsäkran. Nej, det är inte tillåtet att skippa vanliga blanketten. Konstigt faktiskt, eftersom tjejen som hjälpte mig sist kunde fixa allt det där. Till sist undrar jag, bara för att ge det en sista chans, om hon kan se NÅN människa som NÅNSIN haft hand om mig. Jo, det var visst en Tord som hade beviljat studielånet i april. HÄRLIGT, koppla mig till honom tack. Nej men alltså, nej nej, så kan vi inte göra. JO det kan du visst. OK, jag blir kopplad till Tord. 2 minuter senare har jag fått grönt ljus och hans email och filerna är skickade. Sådär. Lite extra komplicerat bara där CSN, men det måste väl vara så. Man måste ju ställa till det lite för människor, vad annars skulle roa stackars Lena eller Greta eller Maria på tisdagsmorgonen?!

Bilar och lån och tomt kylskåp.

Lite småtråkig dag idag. Sov för länge, skyndade iväg till skolan för att hämta papper att skicka till csn för att få mitt studielån senare i veckan. Åkte hem, låg i soffan och tog det lugnt med Ricky innan han gick till jobbet. Läste. Lagade mat på saker ur frysen och skafferiet jag lagt där för många månader sen. Hatar att laga mat på sånna saker, det är det tråkigaste som finns. Glasnudlar med kyckling och grönsaker. Blev gott, men ändå tråkigt. Läste mer. Pratade med Ricky när han kom hem för lunch. Letade lite efter nya bilar. Hittade inte så mycket värt. Läste igen. Såg lite på TV. Nu läser jag.

Tänkte att jag nog måste börja träna nu. Behöver lite mer energi och motivation, och att tappa endel kilon vore inte fel heller. 

Förövrigt, nya Beverly Hills 90210 är sååååå dåligt.



Hel människa igen.

Sådär ja, nu känner jag mig frisk och kry igen. Allt som behövdes var vatten och mat. Lagade middag i Sverige anda, kött och potatis, och testade att göra Deviled Eggs för första gången. De blev underbart goda! Om ni vill testa var det såhär enkelt:

Hårdkokta ägg, så många man vill
Halvera äggen
Skopa ur gulorna och lägg i en skål
Mosa gulorna och blanda i majonnäs och vanlig senap
(Egentligen ska det vara dijon senap, men jag tycker man kan använda vilken senap man vill)
Blanda även i cayenne peppar (eller paprika som det egentligen ska vara)
Mixa ihop allt och klicka i hålen i äggen
Och vips så var de klara. Garnera med mer cayenne.



Här var det segt.

Ja fy. På Lotus Avenue är det segt idag. Vi var båda ute på festligheter igår kväll, och mår som vi förtjänar. Jag och Stacy barhoppade runt i Old Town efter att ha suttit och myst med lite drinkar och bra musik här hemma. Ricky vet jag inte vart han tog vägen. Det var nog meningen att vi skulle mötas där ute i vimlet, men det gjorde vi inte. Kul hade vi i alla fall, och det slutade på Wokcano med vatten och nudelwok. Sen gick vi alla hem och sov sov sov. Och sen vaknade jag och upptäckte att vi har slut på vatten. Inser att jag inte är i Sverige längre, med gott vatten direkt ur kranen. Eller bubblande ur stora flaskor ur kylen. Sen skulle det va himla trevligt att bli frågad "jaha, vad vill du ha att äta idag da?" igen, och nu skulle jag inte säga pizza. Vad sägs om korv stroganoff med ris? Eller blodpudding igen.

Äsch. Istället får jag åka upp och handla. Det behövs vatten och burk-kattmat och allt annat också.

Kanske skulle skaffa mig ett strykjärn ändå...




It's gonna be a good day my friend...



Gjord i Van Nuys, 20 min hemifrån. Himmelskt god. Bra tillsättning på en varm dag. Bra start på en nödvändig städning. Och packa upp resväskan får jag väl också göra, annars stryper Ricky mig. Men först... lite CHOCOLATE GELATO!

11 timmar

Kanske kanske ska jag lyckas ställa rätt mina dygn idag. Har sovit 11 timmar inatt, så förhoppningsvis klarar jag mig vaken tills i natt nån gång.

Stacy skulle egentligen komma hit igår kväll, men så blev det inte. Hon stannade nere i Long Beach, och jag gick och la mig vid 23, dödstrött. Ricky fick sova ännu tidigare pga jobb imorse kl 5. Han gör 14 timmarsshift på jobbet både igår och idag! Usch.

Hur som helst, ikväll kommer hon hit i alla fall. Vi tänkte grilla lite och ta nåt glas vin, sen möjligtvis gå ut i Old Town i ett par timmar. Funderar även på att slänga ihop en jordgubbstårta! Jag ville göra en nu när vi var hemma, men det fanns ju inga jordgubbar att köpa... Kul kväll hoppas jag i alla fall på.


Sådär ja.

Plus:
  • Bergen, de fina fina bergen!
  • Marley.
  • Kunna snacka skit när folk är närvarande utan att de förstår.

Idag gick mitt amerikanska financial aid igenom! Känns hur skönt som helst. Då blir resten av terminerna betalda också då.

Neida!

Nei - så tjukk du har blitt
Ja du har pina deg lagt på deg gitt
Også du som var tynn som ei høvelflis
Nå har du blitt feit som en julegris
Nei - så tjukk du har blitt
Nå må du pina deg slanke deg litt
Har du det bra
Åssen står det til
Det var lenge siden sist


Jeg elsker livets goder
Og er litt for glad i mat
Jeg burde vel mosjonert litt
Men jeg er nok litt for lat
Og med litt for mange kilo
Blir jeg ganske ofte lei
For samma hvem jeg treffer så skal dem fortelle meg


Nei - så tjukk du har blitt
Ja du har pina deg lagt på deg gitt
Også du som var tynn som ei høvelflis
Nå har du blitt feit som en julegris
Nei - så tjukk du har blitt
Nå må du pina deg slanke deg litt
Har du det bra
Åssen står det til
Det var lenge siden sist


En kveld som jeg var ute - traff jeg en jeg kjente godt
Han klappa meg litt på magen
Også flirte`n ganske rått
"Hahahaha - Blir det gutt eller jente? Si meg. er du langt på vei?"
Ja - samma hvem jeg treffer så skal dem fortelle meg


Nei - så tjukk du har blitt
Ja du har pina deg lagt på deg gitt
Også du som var tynn som ei høvelflis
Nå har du blitt feit som en julegris
Nei - så tjukk du har blitt
Nå må du pina deg slanke deg litt
Har du det bra
Åssen står det til
Det var lenge siden sist


Jeg trøster meg med en ting
Jeg kan slanke bort litt fett
Det er mere syndt på dem som er født med for lite vett
Så til deg som sleng med leppa
Det kan kanskje lønne seg - å finne et anna tema
Når du tenkte å si til meg


Nei - så tjukk du har blitt
Ja du har pina deg lagt på deg gitt
Også du som var tynn som ei høvelflis
Nå har du blitt feit som en julegris
Nei - så tjukk du har blitt
Nå må du pina deg slanke deg litt
Har du det bra
Åssen står det til
Det var lenge siden sist

Dag 2

Kylen är i princip tom, så i brist på annat käkar jag en tortilla med en gammal kalkonskiva och avocado från trädet utanför. Kaffe förstås, kaffe från Sverige till och med. Ser på Good Day L.A. och läser bloggar. Dag två på jobbet väntar. Igår var helt smärtfritt; chefen är bortrest till på tisdag och 3 personer var bara inte där. Så vi var 3. Och det var lugnt som tusan. Och jag hade glömt att jag bara jobbar 4 timmar på torsdagar, så det var en fin start på arbetet. Återstår att se hur dagen blir. Men kan knappast bli särskilt hemsk eftersom chefen inte är där. PLUS att min fina Ricky gjorde matlåda åt mig sent igår kväll. Japp! Slipper frusna spenatpannkakor en dag till.

Skulle ha min kära barndomsvän här nu som tröst...


Kära stad:

Min kärlek för Los Angeles börjar sakta men säkert komma tillbaka. Känns lite tungt såhär precis efter semestern, men snart är man nog tillbaka i gamla spåren. Dagens:
  • När radion än sätts på spelas minst en bra låt.
  • Kunna lita 99.9% på väderleksrapporten.
  • Gamla Bengt som spelar precis hur hög volym jag vill.
  • Finaste träden med blommor på.
  • Kunna ha mobilen avstängd utan dåligt samvete.
  • Bra TV. Bra bra bra TV.
  • Netflix.

Lite svalare idag, men känns rätt tungt när man försöker göra nåt. Stranden hade varit nåt det...

Dag 1

Första dagen tillbaka på jobbet idag. Bävar litegrann. Känner att jag nog skulle vilja va ledig resten av mitt liv. Får fråga Ricky om han är med på den iden.

Jag och Stacy gick och käkade på P.F. Changs igår och uppdaterade oss litegrann. Fick höra vad som pågått här hemma när jag varit borta, och hon fick godbitarna från min semester. Bestämde att vi skulle ses i helgen igen. Bokade även söndag morgon för brunch med Randi, plus att vi tänkte åka och hälsa på Jorell med familj, eller möjligtvis bjuda över dem på middag. Vi får se.

Värmen fortsätter. Vi har haft runt 45 grader båda dagarna nu, och det ska bli lika idag. Imorgon och fram mot helgen skulle det svalna ner lite, så det ser jag fram emot. Detta är ju brutalt.



40+

Hade nästan glömt hur det känns med 40+ gradig värme, men nu är det färskt. Att man kan somna är ju ett under, får väl tacka jetlaggen för det. Vaken nu i alla fall medans stackars Ricky sover efter ett långt nattpass på jobbet. Tur att jag satte upp de nya sovrumspersiennerna igår så det är någorlunda mörkt åt honom. Själv börjar jag inte jobba förrän imorgon, så ska njuta av min sista semesterdag nu. Tänkte åka och handla lite, städa lite, läsa lite, och ha middag med Stacy ikväll.

PLUS med att vara tillbaka: Nyhetsmorgon är ungefär en miljon gånger bättre!!! Good Day L.A. <3

Sverige 2010

Då var man hemma igen efter 3,5 vecka i moderlandet. Det har varit jättebra, och det kändes faktiskt ganska konstigt att åka hem igen, nästan som att det var meningen att vi skulle stanna och börja vardagen i Sverige. Men 29 timmar efter att vi lämnade Råtorp satt vi hemma i Pasadena igen med Marley. Vistelsen bestod av:

  • Tågtripp till Göteborg med mamma; Shopping, psychos, hotell och mat
  • Besök hos Simon i Norge; Film, gott käk, gos med katter och senare mega-allergi och en regnig hemfärd
  • Besök och inflyttningsfest i Örebro hos Anna; Alldeles för mycket dryck, bankruinerande nattkorvar, trasig klädkorg och bussfilosofi
  • Luncher och middagar och fika med olika folk
  • Megafint bröllop; Nichlas och Helena gifte sig och alla var glada, underbar kyrka och fin festlokal, gott käk och goda drinkar, spotify som DJ och Gary som bartender, Safety Dance och efterfest till 05:30
  • Äventyr till sommarstugan; Okänt kött på grillen, chips och godis, dans i Crocs, nattbad, blöta underkläder, sova två i en 80 säng och regning båtfärd hem
  • Totalt 4 svenska pizzor
  • Blodpudding
  • Ovärderliga gosstunder med Steve French och Anakin Skywalker
  • Klassfest med gymnasiegänget; Gamla klassresebilder, för mycket vin, musikspel, skrikig taxiresa, föreslaget nattbad med räddning av Pernilla och NOLL spruckna ögonbryn
  • Fest hos Annakarin; Underbar reunion med gamla vänner, gratis vin vid uppviselse av en viss kapsylöppnare, dans på Blue Moon Bar
  • Kräftkalas med Westerlunds och Fryks; Hårdskalade kräftor, magiska pajer, princesstårta och hetska pistolsamtal
  • 3 utlästa böcker och ett antal deckare sedda i soffan hos mor och far
  • Barnvakt åt värdens goaste och mest bestämda unge
  • Avslutningsmiddag/kalas med mina underbara kompisar

Galet bra resa med andra ord. Måste ställa in mig på vardag nu, men det är svårt när det är 43 grader därute.



RSS 2.0