Slut på ledighet

Blä, veckan har gått alldeles för fort! Jag vill va mer ledig, meeeeeer! Har haft det jätteskönt här hemma, lite pysslande och städande och matlagning och dylikt. Nu får jag jobba mån-tors (ajajaj :P), men sen är jag ledig fredag och lördag igen. Söndag 9-16 på Sunworks.

Hur som helst tänkte jag visa er min fina "Beef Stew" jag gjorde igår. Visserligen påminde den mig om hur lite jag tycker om sån mat, och hur tråkigt det är. Kan ju va kul att bryta av med kanske i och för sig. Fin?



Idag gör jag Chili Verde, och det ska bli jättespännande o se hur den blir, för det älskar jag. Hittills ser den ut såhär:


Fast nu ska hemmafrun nog slappa lite framför TVn, kanske lite Criminal Minds är på, eller What Not to Wear, eller Sex and the City, eller Family Guy, eller Two and a Half Men, eller kanske en fin liten julfilm :)


Juldagen hos mormor Gibbs

                   

Julmorgon!


Tack för blommorna Eloisa o Göran!! Och de till höger är från Ricky :)


Ta med till mormor Gibbs!


Är med och slår in paket.


Lägg märke till min busunge där bak.


Julgranen i Old Town!

Söndag kväll

Eller eftermiddag kanske. Men det blir ju mörkt så tidigt nuförtiden att man tror det är kväll när klockan är 16. Jag sitter i alla fall och bloggar i köket medans jag vakar över mina köttbullar. Åååh dom blir så fina, så fina! Kolla!



Nam nam nam. Lite knytkalas ser jag fram emot, ska va på julfesten om ca 2 timmar, så jag måste väl göra mig iordning. Nu luktar mitt nytvättade hår köttbulle också, så en till dusch är ett måste!

Annars idag har Ricky färgat mitt hår, vi fick våran nya soffa (soffgrupp kanske man ska säga), och Marley är galen. Hon har försökt riva hål på soffan ungefär 1000000 ggr, jag har försökt stoppa henne ungefär 1000000 ggr, och min arm är nu sönderslamsad. Långärmat ikväll!

Vi blev i alla fall otroligt nöjda med soffan, det blev bättre än vi trodde. Nu måste vi bara köpa resten av grejerna, tex en matta, så är vi helt klara sen. Med vardagsrummet iaf, ehe..

Nej, ny dusch!


Nu var det över

Har hunnit pusta ut lite nu efter sista slitveckan i skolan och allt. Jobbet har gått bra också, och idag fick jag höstens betyg: A, A- och B. Funkar alldeles utmärkt för mig i alla fall! Speciellt som jag har "skippat" en hel del lektioner denna terminen...

Hur som helst, sitter ensam framför datorn/TVn ikväll med en jordgubbsdricka och tända ljus. Har fortfarande inga juldekorationer, och orkar liksom inte riktigt ta tag i det. Kändes otroligt meningslöst iår, jag menar, man sätter ju bara upp dom, går o stirrar på dom i 2 veckor eller nåt, sen tar ner dom. Och det kräver extra städning (fy) när man ska upp och ner me det, och det slutar ändå med att man blir trött på det. Tyvärr får man kanske inte nån riktig julstämning när man inte sätter upp dekorationer, men det kan jag väl leva med iår, eftersom det mer eller mindre inte blir nån jul.

Iiiiiiiii alla fall... Ironiskt nog ska jag iväg på julfest med några brudar från solariet imorgon. Det känns lite underligt, för alla från jobbet är inte ens inbjudna. Vet inte riktigt varför, det kanske bara blev såhär. Ska ta med köttbullar och champagne, och en liten julklapp till nån.

Nej, TVn och katten kallar. Ha det fint! 

Nån som vill byta fredagskväll?

Här sitter jag, läste precis ut boken "Plunder and Blunder - The rise and fall of the bubble economy", och måste nu skriva en 7 sidor lång uppsats om den. Till imorgon. Klockan 9. Måste även plugga inför slutprovet jag också har imorgon. Klockan 9. Har en känsla av att det blir till att va uppe hela natten, KUL på en fredagskväll. Men jaaaaaa jag vet, som vanligt får jag skylla migsjälv. Tur att jag laddade upp med en helt ny tunna kaffe.


Bebiskakor

2 av 3 finals är gjorda, och jag känner mig lite smålättad. Inte helt försås förrän lördag eftermiddag när allt är klart och inlämnat; imorgon ska 2 uppsatser in, och lördag är mitt sista final plus en inlämning av uppsats. Lite stressig vecka, men har bara migsjälv att skylla på, som vanligt.

Sitter och skriver om Wal-Mart nu, medans jag smaskar ner bebiskakor och en diet 7up. Nånstans såg jag nån tipsa om kakor från Gerber som är för bebisar och inte innehåller nästan nåt! Ha! Perfekt för mig som älskar att käka saker hela tiden, som att käka luft som knastrar och smakar äpple och kanel. Det ni, spana in! Självklart har Ricky mentalförklarat mig som käkar barnmat, men dom är ju goda. Ju...



Hinner jag klart med mina 2 uppsatser så blir det ett besök till gymmet, annars får det bli nån gång imorgon kväll.
Jingle Bells på er!

Dag 3

Så nu har jag gått 3 dagar med "nyttigheten", och det var bara liiiite svårt när Ricky bestämde sig för att idag skulle va hans vecko-mysdag med chips, choklad, osv. När man är en sån mysälskare som jag (och chipsälskare och chokladälskare) så retas det jämt lite lagomt att ha sånt där hemma. Lyckades hålla mig borta (frånsett 3 chips och 2 chokladringar, mmmm) och åkte iväg till gymmet istället. Försöker även lära mig dricka te på kvällarna, köpte ett som heter Yogi Bedtime, med kamomill, kardemumma, och olika små örter osv. Får mig att tänka på mammas hemlagade bullar litegrann, hon bakade med kardemumma istället för kanel ofta, och DEEEET gillar jag. Hur som helst, ett rätt gott te, överraskande!

Annars har jag mitt Business Law final imorgon, är inte sådär jätteförberedd, men har hela dagen på mig att plugga så det ska nog funka.

Ps. Sorry mamma att jag inte ringde idag, glömde. Ringer imorgon istället!

Skärp er med erat illönskande!

Förstår väl att det är ni svenskar som ligger bakom vårat risväder, ni har önskat att vi ska få smaka på för vi "klagar så mycket på värmen", eller hur!? VA? ;) Nu har ni i alla fall fått som ni vill - vi har regnstorm, vind och mudslides, och själv har jag inga vindrutetorkare så jag kör mer eller mindre blind i rusket. Nåja, gräsmattan kanske blir lite fin efter denna veck(orna)an i alla fall.

ÄNTLIGEN tog jag mig iväg till gymmet!!! Stor klapp på min rygg för det, för det var jävlar inte lätt. Eller, egentligen var det ju superlätt, men jag har smitit undan varje dag i 3 månader nu, och det tog mäktig viljestyrka att dra mig iväg idag. När jag väl kom dit märkte jag underligt nog att jag faktiskt saknat det. Bah! Eller hur!? Hjälp. Skönt var det i alla fall, nu kanske jag kan sparka upp min "tappa kilo"-turne på riktigt.

Annars då... ja.. Jag var o köpte mig 2 nya ögonskuggor förut (inte dom på bilden), har fått ett lite större intresse för olika smink på senaste, mycket märkligt. Har även upptäckt att olika smink ger olika resultat (duurrrr), så jag var helnöjd när jag hittade pür minerals - nån som vet nåt om det märket? Jag älskar det i alla fall...hittils... :)

Ska iväg och hämta Ricky nu snart på hans lunch, så ut i köket för att bestämma vad jag ska laga.




Köttisar

Lite härligt är det nog minsann att det närmar sig jul, även om den får spenderas här. På TVn rullar Home Alone 1 medans jag övar på köttbullar. Den 20e ska vi ha julknytkalas på jobbet (SunWorks) och jag ska ta med köttisarna förstås, men eftersom jag aldrig gjort förut måste jag ju öva! Kan bli katastof annars om svensken inte kan göra köttbullar liksom...

Har ni fått upp nåt julpynt än?

Jävla julpynt...

Helgen var bra, blev ett besök till Newport, men självklart fick jag bilproblem precis när jag lämnat huset kl 19. Fick syn på ett par poliser som ögnade mig lurt, så jag vände och åkte hem (med tanke på att jag inte riktigt har allt man måste ha för att köra...). Fick vänta på Matt som kom och hjälpte mig (Ricky var på jobbet) och till slut kl 21:15 kom jag iväg. Jag och Ingrid körde ner till Long Beach där vi stannade hos Stacy och hämtade henne. Kl 23 var vi i Newport, och tjejerna hade redan lämnat "champagnepartyt" och gått till nån trist klubb. Vi hamnade där till kl 1:30, sen åkte vi hem. Mycket städat.

     


Idag började jag för första gången iår (jag vet, jag är riktigt sent ute för att va mig) att få lite julstämning. Har inget julpynt, ingen julgran, ingen adventsstake, ingen julkalender. Men hörde en julsång på TV och där vare kört. Började rota runt i garderoben efter mitt julpynt från förra året, men självklart har jag slängt det. Till och med den fina kransen jag gjorde som hängde på ytterdörren :( Så nu måste jag väl ut och jaga lite. Det enda jag hittade var dessa ljuslyktorna med ljus som luktar pepparkaka, så det är allt jag har.



Tänkte kanske inte så långt, för efter ett tag började det lukta nåt annat än pepparkaka...



Så kan det gå.


RSS 2.0