Omöjligt.



Men va? Älskar R Kelly och hatar Seth Rogens humor? Hur är detta ens möjligt? Först och främst är ju Seth Rogens humor och filmer det asroligaste komedimaterial som finns nästan (och R Kelly är ju rätt så värdelös på många sätt). Sen att nämna denna åsikt när man har 4 meningar att beskriva sig själv måste ju betyda att det är en jäkla stor del av hennes person. Bådar inte gott för denna damen.

Ja? Nej?



Kanske ska gå dit och stötta hemlandet? Är så sugen på att INTE bara sitta hemma hela tiden, även om det ofta blir att jag är alldeles för seg och trött för att gå ut. 

Nej, proppa i sig en vitamin, bli vaken och bege sig ut. Japp!

The Color Purple



Jääävlar vilken bra show! Grät och skrattade om vartannat, och rysningarna från mer eller mindre varje sång var inte att leka med. Fantasia som vann tredje säsongen av American Idol var Celie, och gjorde ett helt otroligt bra jobb!

Stod och väntade på Nicole utanför Pantages ett tag, och folk bara strömmade förbi. Teatern var fullpackad, antagligen för att det var lördagkvällshowen. Vi kom in 5 min innan det började och slängde (ja faktiskt) i oss ett glas vin, tog våra platser och drogs med från första sekunden. I pausen lyckades vi va först i kön till "baren" och fick oss en fin drink innan mängderna av folk hann dit. Tog platserna för nästa akt och hjälp, lika bra den. Sång, dans, och otroligt bra skådespelare, eller vad man nu ska kalla dom. 

HELT nöjd med min lördagskväll. Var lite utmattad efteråt så jag skippade Bardot och åkte hem till Ricky istället.

Mamma, fääärdig!



Så blev det. Jag är ganska nöjd, men ibland när jag ser migsjälv i spegeln känns det ändå som att det är oranget. Måste nog bara vänja mig och komma över mina egna psykologiska förvrängningar. Jag måste blivit ärrad som barn med alla mina hårfärgsbyten.

Annars då? Jo det står en hotellgäst och glor in i mitt vardagsrumsfönster. Måste gå och dra ner persiennerna - igen. Fan. Det är soligt och underbart ute!

Väntetid...



Den färgen hoppas vi på!

Nu sitter jag med gegga i håret och väntar på att se slutresultatet på mitt lilla experiment. Mina kom över och drog i färgen och sen åkte igen, bra, för då kan jag ha i det lite längre, buhaha...

Egentligen vet jag inte varför jag bestämde mig för att ta bort det mörka, för jag älskar det! Fortfarande. Var inte ens trött på det! Får väl se vad det blir av detta.

Back to Basic?




Då var man lite blond igen då. Självklart inte lika som sist, men det var en stor omställning. Är fortfarande inte riktigt nöjd, jag har extrem fobi för gult hår, så Mina (min polare aka hårstylist) kommer hit om några timmar för att ha på nåt som ska "ta bort det gula"... Vi får väl se. Än är jag inte nöjd.

Klippningen blev bra! (Jag vet, det syns inte på bilden pga sovrufs)

Happ!

Då var OS slut då. Hockey var det enda jag tittade på. Fan.

Bäst jag går och lägger mig nu så jag orkar upp och skattelöjla mig imorgon.

Pusta ut.

Det är dags att varva ner med ett glas vin. Nej, för att inte göra min bror Simon orolig - jag är ingen alkis. Tror inte ett glas vin skadar min lilla (något stora these days) kropp.

Ett par saker sen sist:

1) The Color Purple på lördag med Nicole! Efteråt ett besök på Bardot i Hollywood.

2) Klippa/Färga håret på fredag! Håll andan - jag ska göra håret ljusare. Min gamla arbetskamrat är hårstylist så hon ska fixa åt mig, förhoppningsvis med ett toppenresultat.

3) Möjligtvis, möjligtvis, möjligtvis ska jag tattuera mig i veckan. Säger inte mer än så.

4) Sverige - Slovakien ikväll! Bänkad på soffan.

5) Middag med Randi imorgon!

Fetmåndag.

Ja, här sitter man och fetar sig ordentligt.  Åkte ner till 7-eleven och köpte mig en kopp nudlar och en glazed donut!  Ett glas apelsinjuice med is, Desperate Housewives & Brothers and Sisters, och ni har min måndagskväll.  Förövrigt hörde jag några snuttar från svenska melodifestivalen, och herregud måste jag nog säga.  Fy va dåligt.  Kändes som jag satt på nittiotalet och lyssnade.

Jäkla man alltså.

Pluggandet som jag skulle göra hela dagen igår hände aldrig. Oups, varför blir det alltid så? Har inte särskilt mycket motivation över huvud taget till skolan längre, jag bryr mig helt enkelt inte. Klarar jag kurserna (och det gör jag) så är jag nöjd. Så igår när Jorell och Moe var här på dagen och visade upp magen, och Ben, Lori, Matt och Ian var här på kvällen och såg på hockey, så sket jag helt enkelt i den där uppsatsen jag skulle skriva. Istället fick jag börja knåpa på den imorse, bli sen att skicka in den, och ta konsekvenserna över hur otroligt dålig den blev. Får ångest bara jag tänker på det, men är inte villig att göra det annorlunda. Försökte även förgäves få Ricky att skriva den åt mig;

-Men kom igeeeen, det är bara 2 sidor!! Det är jättenkelt!!

-Skriv den själv då om det är så enkelt.

Nej fy fan va oförstående.
Nåja, det är i alla fall strålande sol ute och resten av dagen är ledig för vad som helst. För plugga tax accounting kan jag ju göra.. imorgon eller nåt...

Tjöt.

Hade en riktigt kul kväll igår. Stacy och Lori var här, vi körde jättesöta rosa drinkar till klockan 00 ungefär, sen åkte vi in till Old Town och härjade lite på dansgolvet på Menage. Gick sen vidare till Wokcano för lite chinese food, träffade Steve och Max och det slutade med att vi stannade kvar där till kl 4. Det bästa av allt är att vi slutade dricka vid 00, köpte inte en enda drink där, så idag mår jag på topp! Älskar sånna kvällar. Det betyder att jag kommer kunna plugga idag utan problem, kan ju annars va lite svårt. Lite synd dock, för vädret är ganska så perfekt ute, inte särskilt varmt men strålande sol.

Kolla vad som har krupit upp bland ogräset helt oförvarnat:


Bilar=Barf.

Men va bra, helt perfekt. Lämnade in bilen på service igår, rutingrej, där de hittade nåt fel och lagade det. Imorse kraschade bilen och går inte att köra. Skitbra! Jag hade en hel dag fylld med ärenden framför mig, men allt i sjön nu. Lite bakochfram kanske?

Annars igår hade vi Steven och Kim över på middag. Lite bakochfram även det, då de tog med middagsgrejerna och lagade maten här hemma hos oss. Vi stod för drickan, lite olika sorters öl och vin, och de bjöd på Shrimp Ceviche och kycklingtacos. Huuuur gott som helst! Senare kom Anthony hit och umgicks lite, och det slutade med att vi skippade Old Town som vi hade planerat från början.

Ikväll kommer Stacy och Lori över för en liten tjejkväll, och möjligtvis lite partaj i Old Town senare. Hade ju tänkt köpa lite nya kläder och så, men det blir det inget med tydligen.

Har även funderat på att bleka håret lite. Ska hem till min gamla arbetskamrat Mina på onsdag för en klippning. Första sen i augusti! Kanske ska försöka göra det lite ljusare då, börjar bli lite trött på det jättemörka... Får se.


Oh yeah, life goes on!

(Innan du läser detta inlägget måste du dra på soundtracket, hallå!
http://www.youtube.com/watch?v=Kk5ebyw31Tc)

Fy fan vilken härlig morgon. Utsövd med en kopp kaffe, solsken, fåglar som kvittrar utanför fönstret och en tyst lägenhet. Har suttit här och betalat räkningar, och tänkte nästan åka iväg till banken så jag faktiskt har pengar där när de dras.

Annars det enda jag har att göra idag är åka ner till skolan för en föreläsning på 2 timmar, sen är jag DONE. Städade bilen igår och la in en ny luktpinne, så du kan räkna med att rutorna åker ner och solbrillorna på för här ska det njutas! Det är en av sakerna jag gillar mest med LA; rulla nerför palmklädda vägar och motorvägar i solskenet med nervevade rutor (även om öppna rutor generellt=trasig AC) och lyssna på hääärlig musik.

Dagens väder:


Hallelulja

Jag skulle vilja tacka alla de klasskamerater som är lika dumma som mig eller dummare. Tack vare er fick jag B på båda accounting midterms när jag annars hade misslyckats. Eller möjligtvis hade min gruppkamrat LaRae rätt när hon utbrast "THAAAAAAAAANK YOU JEEEEEEEEEESUS, AMEEEEEEEEEEN".


Lördag i Old Town

Så igår blev väldigt lyckat. Vi var i Old Town på Barneys med ett gäng kompisar och åkte senare hem till en av killarna för en liten efterdrink. Fick använda mina finfina glitterbooties igen, och DET gör mig glad. Älskar de där dojorna.

Sov sent idag, vaknade och hade mysmorgon med Ricky tills han var tvungen att åka till jobbet. Nu ska jag börja fixa för ikväll.

Jag och Ricky kom överens om ett par år sen att vi skulle planera alla hjärtans dag varannat år, så förra året fixade han dagen och i år är det min tur. Blir svårt att slå förra årets festligheter faktiskt. Då hade han ordnat massa godsaker: Finsmörgåsar, brownies, cupcakes, chokladdoppade jordgubbar, osv som vi tog med oss ner till en park i San Marino och picknickade med på en filt på gräset mitt i parken. Supermysigt!

Dags för röjning här hemma.

Nuuu så.

Äntligen fick jag sova ut imorse! Jag är van att få 8-9 timmars sömn varje natt, men denna veckan har varit hemsk. Skola/plugg/jobb varenda dag från tidig morgon till sen kväll, men NU är jag klar för veckan. Ja, morgon och kvällsmässigt i alla fall, plugga måste jag ändå.

Sitter här med Ricky, en kopp kaffe och en fruktsallad med jordgubbar, annanas, mango och vindruvor - MYYYCKET nöjd. Har redan varit ute på en bilsväng till Raffes, och det är underbart väder ute. Perfekt temperatur, sol och klarblå himmel. Jacka behövs minsann inte längre!


Ajsing bajsing...

Fan! Accountingprovet gick verkligen inte bra. Pluggade väl ungefär samma mängd jag alltid pluggar men uuusch va svårt det var. Då vet jag inför slutprovet att jag verkligen måste plugga mer än vanligt i alla fall.

Imorgon har jag fått ledigt från jobbet för att plugga till det andra accountingprovet som har med beskattning av privatpersoner att göra. Förhoppningsvis går det bättre! Måste ta ikapp timmarna jag förlorar, så istället åker jag dit och jobbar 14-17 på onsdag efter skolan, och kör full dag 9-17 på torsdag och fredag. Känns lite intensivare än vanligt med tanke på allt skolarbete denna veckan, men vad gör man inte!? Har ju helgen ledig!

Vet inte om jag skrivit det, men Anna och Pernilla kommer hit i juni!!! AK är inte säker, så än så länge är det bara de andra två. Kan inte riktigt sluta tänka på det, jag gör konstant små planer på vad vi ska göra och vart vi ska åka. Jag kommer väl jobba 3 dar i veckan, men det betyder ju att jag har 4 dar i veckan att spendera HELT med dom! Och de tre jobbdagarna har jag ju ledigt efter 17! Ska även försöka komma hem till Sverige i 3 veckor i augusti istället för 2, får se hur det blir med jobbet bara.

Sådär ja.

Så hjälp vilken bra helg det blev. Känner mig faktiskt riktigt utvilad! Egentligen hade jag tänkt försöka få med några kompisar och Ricky ner till Downtown på lördagkvällen och bara ta det lite smålugnt på en bar jag hittat. Kompisarna var inte så sugna, så det blev date night för mig och Ricky istället. Slutade med att vi hade en helt underbar kväll! Vi åkte till Old Town och bestämde oss för att köra på Gold Class Cinemas där vi vart en gång förut. Kom dit en timme innan bion började och satt i deras bar/lounge och tog en drink och schnooosade. När det blev dags för film visade deras hostess in oss till våra platser och tog en ny drinkorder.

Måste klargöra för er här hur fantastisk den här biosalongen är. Man sitter två och två i stora fåtöljer med elekrisk recline-funktion. Man får kudde och filt. Mellan oss finns ett litet bord för drinkarna. I bordet sitter en liten knapp man kan trycka genom hela filmen om man skulle vilja ha en till drink, lite popcorn, eller nåt från deras matmeny. I salongen finns endast 30 platser, då i grupper av två, så inga störmoment under filmen och inga huvuden i vägen eller fötter i ryggen.

Det är sånt jag kommer sakna när vi flyttar hem. Självklart saknar jag saker hemma, och folk hemma, osv. Men tänk när man kommit till rätta och kommit in i det vardagliga livet (för självklart är det alltid roligt i början när allt är nytt och fräscht) vad tomt det kommer va. Känner mig lite orolig för det, kommer jag va rastlös hela tiden? Hoppas inte det. Iofs är det väl ingen ide att tänka så mycket på vad som kommer hända i framtiden, men ibland kan man inte låta bli. Även om hemflytten inte är än på år eller så, så är jag redan både uppspelt och nervös. Det var jag ju när jag flyttade hit också.

Friday night...





Skål! Hoppas ni haft en härlig fredagskväll.

Så ser det ut.

En apelsin, popcorn, en bok, och Vänner. Så ser min torsdagkväll ut. Ricky är hos nån kompis, och Marley ditchar mig för micron. Tog mig nyss en skön ångig dusch och drog på mig min stora morgonrock. En halvtimma på soffan sen knatar jag nog iväg till sängs.

Har suttit och tittat på jobbannonser för att se vad jag har att "se fram emot" om knappt ett år. Finns en hel del, men känner mig ändå nervös för att jag har så lite tid kvar i skolan men inte kan mer. Borde jag kunna mer? Jag vet inte. Kan möjligtvis va mitt tillfälligt dåliga självförtroende som spökar igen, så himla jobbigt! Önskar att dom inte var så upptagna på jobbet och kunde lära mig lite mer saker från grunden, inte bara bitar här och där. Det kommer väl, som alla gärna tillägger.

Ska njuta av min sista torsdagshalvtimma nu, godnatt!

The Color Purple

Aaaah beställde nyss biljetter! The Color Purple, lördag 27e februari, 20:00, Pantages i Hollywood. Fick med mig Nicole, så vi ska se föreställningen och sen gå o ta en drink eller nåt där nere. Hittade billigare biljetter också, så det blev bara $30 styck.

Såg äntligen filmen igår, och den var såååå bra! Om du inte har sett den - gör det! 5 av 5, helt klart.

I need to tell myself this - every single day.

En av mina bästa kvaliteer är att en bra låt kan HELT vända min dag.



I am unwritten, can't read my mind, I'm undefined
I'm just beginning, the pen's in my hand, ending unplanned

Staring at the blank page before you
Open up the dirty window
Let the sun illuminate the words that you could not find


Reaching for something in the distance
So close you can almost taste it
Release your inhibitions


Feel the rain on your skin
No one else can feel it for you
Only you can let it in
No one else, no one else
Can speak the words on your lips
Drench yourself in words unspoken
Live your life with arms wide open
Today is where your book begins
The rest is still unwritten


Och så håller vi tummarna da.

Har suttit och försökt knåpa ihop ett någorlunda skolschema inför vårterminen. Registreringen är imorgon, och det är bara att hoppas att det går vägen. Hade lite problem med mitt stipendium, det täcker inte hela undervisningsavgiften så jag var tvungen att göra en betalning över internet. Hoppas att den har gått in till imorgon, och att klasserna jag valt fortfarande är öppna. Annars blir det riktigt jobbigt...

På en mer positiv not, om det nu går bra imorgon har jag möjligtvis bara en termin kvar efter det. Så, efter vintern = 20 veckor kvar i college. Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa så är det.

Baaaaaaah...

Snark. Egentligen orkar jag inte skriva ett ord, men, jag känner ett kall. Sen vill jag gnälla lite. Jobbade hela dagen, sen åkte jag till skolan kl 5 till en 4timmarslektion. Det är bara att läraren har lurat oss att bara få en 15 min rast när det egentligen ska va 30 min, och hon höll oss 20 min extra! Så var i skolan till kl 22:20 efter att ha varit på jobbet från kl 8:45 utan mellanrum. Waah waah waah, får man inte gråta lite? Jo.

Fick reda på att min arbetskamrat är gravid idag. Hon var INTE nöjd. Så hon som skulle sluta i april kommer nu va kvar till i oktober. Vilket betyder att jag garanterat inte får nån befordran tills dess (om ens). Är nog bra läge för en chans i oktober iofs, då har jag lärt mig lite mer.

Åååh va skönt det ska bli att sova. Snark.

Sidenote.

Har kanske glömt att säga att jag räddade arslena på mina arbetskamrater och chef häromdagen? Hjälpte till i revisionen av en klient och hittade ett fel som ingen av dem upptäckt. Simpelt fel, men ändå. Kan ju njuta lite i alla fall när självförtroendet sviktar.

Ont i näsan, ont i ryggen, ont i lilltån.

Fy fan, har spenderat hela dagen (förutom de 3 timmarna jag var i skolan och "lekte") framför datorn och skrivit uppsats. Ögonen är fyrkantiga och ryggen är stel i bott. Trött, grinig och har NOLL energi åt resterande läxor. Inget nytt. Istället spenderar jag resten av min vakna tid med att browsa internet efter nåt intressant att göra i helgen eller nåt att titta på. Hann inte ens se The Color Purple förut, fick ge mig in i skatteforskning istället. One of these days...

Pensionärliv.

Det händer så lite saker nuförtiden! Sen börjar det väl så smått närma sig hemflytt lite mer också (även om det är åratal bort blir jag nervös), så jag känner att jag vill utnyttja staden och allt man kan göra lite mer. Tyvärr har vi ju inte så jättemycket ledig tid, det blir väl mest att man vill koppla av, stanna hemma och käka, se på film och sånt när man väl kan. Pensionärstatus! Måste försöka komma ur det där, och tvinga mig/oss iväg och hitta på saker. Som sagt finns det ju så otroligt mycket saker att göra om man bara vill!

Såg att The Color Purple spelas på Pantages i Hollywood nu i februari, och jag vill gåååååå! Biljetterna är lite dyrare än sist, tror det var $63 styck om man går en lördagkväll. Har inte läst boken och fortfarande inte sett filmen, men det ska det bli ändring på! Kör igång min Instant NetFlix nu och bedömmer om jag ska spendera de där 63 dollarna...

Mer helg please!

Helgen har varit ganska skön, bortsett från pluggandet igår. Blev ganska sent på lördag kväll, så det var extremt smärtsamt att slita sig från soffan och TVn för skolgrejer. Vi gick till en argentinsk (säger man verkligen så?) restaurang, 1810 Restaurant, som var extremt bra! Massa grillat kött och gott vin, och inte särskilt dyrt. Absolut inte sista gången vi går dit! Efter dom stängde fortsatte vi till Barneys för några öl, och sen hem till lägenheten där Ben och Lori kom förbi och stannade till 3:30. Som sagt lite trött igår, brukar inte bli sådär sent för mig längre...


RSS 2.0