Gammeltanten!!!

Nej, inte du mors. JAG! Jag hittade mitt första gråa hårstrå idag! Alldeles vitt och kort sitter det där mitt på min skalle, jättesött!

Blueberry Scones Forever

Hela kroppen är mörbultad efter min träning de senaste dagarna. Joggingturen jag tog gjorde inte saken bättre. Lyckligtvis är det gött ont! Igår kom Stacy upp från Long Beach för att umgås lite, så vi åkte till Rose Bowl och gick i 2 timmar. Härligt härligt!

Idag är det mulet och småregningt, jättetråkigt. Jobbade imorse och nu tänkte jag få klart diverse skolarbeten. Jag och Ricky knallade iväg till World Market och tittade på alla matgrejer/möbler/saker från alla olika länder, och gick därifrån med nåt citronvin från Italien, kaffe från Frankrike och blueberry scones mix. Gjorde nyss scones och.... ja. Det är ungefär lika betryggande och avslappnande som det vore att ha mamma här bredvid massera mina fötter. På ett ungefär ja. En kopp kaffe på det; där satt det!


Jogging

Tog rumpstumpen och åkte ner till Rose Bowl för lite powerwalking förut. Perfekt väder; soligt men lite vindigt, så linne och byxor funkade. Mycket folk, men inte för mycket, det fanns fortfarande parkering. De hade gjort jättefint där nere, asfalterat om och gjort om vägarna litegrann, kändes som trafiken flöt lite bättre. Himla fint var det i alla fall. Slutade med att jag gick 1/4 av varvet och sprang resten! Första springturen för året, hade inte väntat mig att det skulle gå så bra alls. Hittills har jag bara varit inomhus på min älskling the elliptical, så jag trodde det skulle dö av utmattning. Tvärtom! Det var riktigt skönt, och nästa gång tänkte jag testa springa nästan hela. Känner mig inte riktigt redo att fullt ut springa hela, men man får väl ta och testa snart.

Gammal bild. Som sagt var det alldeles nyfräscht runtomkring!

Nagellack ala Linda

Linda läskade mig med nya fina nagellack härom veckan, så jag var tvungen att slå till på amazon. Testade äntligen i helgen, snazzy va?! ;)


Vart är min pool?

Ligger ute och solar på baksidan idag, det är superdundermegaskönt! Tror jag brände mig lite nyss dock, bäst jag lugnar mig lite. Önskar att vi hade en pool därbak, hade varit helt perfekt! Ska till skolan om ett par timmar så jag får väl börja med läxorna.

I lördags var vi på Huntington Beach jag och Ricky. Vädret var ganska bra, det var väldigt soligt och blå himmel, men det blåste otroligt mycket. Satt/stod man upp var det lite väl kallt, men att ligga ner var toppen. Svettades inte och frös inte, och vi båda brände upp oss litegrann. Ingen större fara. Låg och läste lite, spanade på folk och mumsade på lite jalapeño cheddar Chex Mix. På vägen hem tog vi en burgare från In N Out och åkte hela vägen hem med fötterna i framrutan och solbrillorna på. Mycket fin dag! 


Torsdag.


Äääälskar L.A.

Ledig fram tills kl 17 ikväll, så jag tänkte gå ut på baksidan och ligga i min solstol med en bok och lyssna på cooking shows. Det är stekande sol där ute, och lite småvindigt så man slipper bli så varm. Känns fint att bo på en semesterort året runt. Så... vad har ni för väder där hemma?

Hö hö hö.

Monster

Somnade nästan vid ratten idag. Var uppe tidigt imorse, jobbade hela dagen, och var i skolan till 21:30. Påväg ner till skolan var jag så trött att jag helt seriöst knappt kunde hålla ögonen öppna.

Blev ingen lunch på jobbet idag för bossen bestämde sig för att "testa" min förmåga att hålla en deadline, och "testa" hur mycket jag lärt mig hittills. Han strosade in vid 13 (jag slutar 17) och slängde en månads rapporter för en av våra klienter och sa att han ville se om jag kunde göra klart och kanske även skicka ut månadspaketet innan jag gick. Han ville alltså att jag skulle göra bokföringen för en månad för ett aktiebolag, sen sammanställa allt i månadsrapporter, göra en analys om kvartalsförändringar från förra året till detta året, och få allt godkänt och ivägskickat. På 4 timmar.

Körde igenom lunchen och lyckades bli klar med en halvtimma till godo. Nöjd!

Åkte sen efter mäkta stress ner till skolan för en 4timmarslektion (som lyckligtvis blev förkortad) i Taxation of Corporations and Partnerships. Läraren försökte övertala dom av oss som pratar flera språk att möjligtvis titta på en karriär inom FBI eller CIA som nån slags revisionsagent. JAA! Lät skitintressant, så jag gick hem och googlade, men tydligen måste man va medborgare, så det blir det inget med. Bestämde mig för att registrera mig på Monster såhär ca 7-8 månader i förväg, och ansökte om 2 positioner. Kan ju inte skada!

Hade även ett litet snack med bossen häromdan om i sommar. Han kunde inte ge mig heltid under sommaren (synd eftersom jag inte har skola) men sa att om jag vill ta en månads semester i Sverige kan jag jobba dubbelt innan och efter för att tjäna in pengarna jag skulle förlora. Får väl se hur det blir med det, tror jag skulle sakna Ricky alldeles för mycket då.

Nej nu blire nog sängen för mig, lyckades göra migsjälv ännu tröttare med allt detta jobb/skolsnack.

Hungersmärtor

Vilken helg! Helt underbar. Sköt på mitt skolarbete till idag, så både lördag och söndag var fria till relalalaxing! Var inte ute och festade, var inte ute och drack. Spenderade hela söndagen med Rickys kompisar: Käkade lunch först, åkte sen till Burbank till ett par och umgicks i deras pool/lägenhet. Vi två åkte sen till downtown Burbank och käkade musslor, pasta, caprese, och tog varsitt glas vin. Sen åkte vi hem och tittade på Blow (varför har jag inte sett den förut!?).

Idag var det däremot lite annorlunda. Mulet, tråkigt, plugg, skola, GLÖMDE käka (har aldrig hänt mig förut uppenbarligen). Kom precis hem från skolan kl 22:20, ska nu börja skriva en case briefing till min beskattningsklass imorgon.

It's a diet kind of night~

Klockan är 00:09 och jag ligger uppkrupen i soffan med en drink. En drink gjord av is, diet 7up och diet grape gatorade. No alcohol for moi! Ricky är ute på "hotell-fest", men själv tackade man nej för en lugn kväll framför TVn. Så vis. Nästan dags för bikinisäsong, så nu äre dags att hålla igen lite.

Återigen har jag också förnyat mitt intresse för matlagning. Blivit mycket gottigt på senaste! Framförallt har jag klurat ut att en av de bästa grejerna med att bo i L.A. är att man har RÄTT till jordgubbar varje dag. Ja, jag sa varje dag! Mmm.. Häromdagen gjorde jag en wunderbar jordgubbssallad: Jordgubbar, sallad, grillad kyckling, gorgonzola, basilika och en god dressing. Zzzzoooohh...

Skööönt med ledigt i alla fall, underbara helger. Var och käkade lite lettucewrap fish tacos till lunch idag, och mötte upp Ricky och Matt för sushi till middag. Imorgon har jag tänkt dra med Ricky till en ostshop i El Monte. Ser jag fram emot!

Trädgårdspyssel

Idag hade vi början av dagen ledigt ihop, så vi bestämde oss för att röja runt i "trädgården" lite. Jag rensade rabatten först, sen åkte vi och köpte lite blommor. Ricky blev hypad och bestämde sig för att även så nytt gräs. Nu stinker det koskit utanför, men ganska fint blev det! Känns lite somrigare i alla fall.


Handywoman

Ja själv har man ju varit riktigt händig de senaste dagarna. I söndags uncloggade jag badkarsavloppgrejen, och igår köpte jag ett begagnat köksbord och målade. Blev riktigt snyggt! Tänkte bara visa lite hur det blev, har ingen lust att skriva egentligen.



Syns inte så bra, men ändå!

Glad mors dag!

Hoppas alla mammor har en jättebra dag, för idag är det mors dag här i Staterna. Här skickar vi till Elice och Eloisa:

@-->-->---

Jättehärlig kväll igår. Jag, Stacy, Nicole och Jenn hade low key grill/champagne kväll på Nicoles tak. Räkor, ost, sallad, oliver, osv. Hade även med en jättegod stor cheesecake-paj från Cocos som vi mumsade i oss inåt natten. När jag kom hem låg Ricky och sov på soffan efter en liknande kväll med sina kompisar. Blev ändå en rätt skapligt tidig kväll. Åkte från Downtown vid 1.

Idag blir det lugnt och skönt här hemma. Ska kika in i att möjligtvis börja hyra en tvättmaskin/torktumlare för $35 i månaden istället för att köpa en. Kan va smidigare i och med att de levererar, istallerar och om vi skulle få för oss att flytta inom ett år vet vi att vi kan lämna tillbaks den om det inte finns hookups i nästa lägenhet. Plus att vi vore säkra på att den fungerar.

Men hallihallå faderittan!

Nu var det ett tag sen sist! Noll motivation till att skriva massa "har gjort" saker, noll tid (där jag inte ville göra andra saker istället förstås) och så vidare. Har ett meddelande på telefonen från mamsen och pappsen, troligtvis "FAN SOFIE, NU FÅR DU TA O UPPDATERA BLOGGEN!!!", eller nåt i stil med det. Badabing, här är jag!

Har haft fullt upp på senaste med olika galej, middagar, skola och jobb. Har hunnit gjort några besök till Downtown LA för festligheter, till Hollywood för teater, runt om i Pasadena för middagar och filmer och dylikt, och Beverly Hills för champagne- och ostdate med snubben. På jobbet ökar ansvaren, mycket intressant, och i skolan kämpar jag i bott för att hänga kvar på linan. Redan passerat halvtid och har bara 5 veckor kvar till mitt fina sommarlov! Ja, om du undrar, jag ska självklart jobba på mitt "lov", men SKOLLEDIGT är guld värt.

Ikväll är det ju fredag kväll, och jag sitter här med en lättöl och tittar på en nedrans bra car chase. Riktigt vild för omväxlings skull! Tydligen är killen ett pistolbeväpnat drogat mentalfall (hallå, no judgement, jag citerar nyhetsankaret) som just haft ett stort bråk med sin pappa. Jakten fortsätter, muhahaha...



Notera mitt snygga glasögonmärke på näsan. Skaffa linser när jag kommer hem - JAPP!

RSS 2.0