There will be an answer, let it be.

Svaret är mat. Min underbara Ricky har åkt snowboard hela dagen, kom hem och diskade och städade köket medans jag åkte och handlade. Plockade upp lite pastasaker och lite blommor och sen tyckte vi det var en bra ide att mysa till det lite såhär på måndag kväll. Egentligen borde jag plugga, men nu sitter jag här och tittar på Kings vs. Ducks och dricker ett glas Pinot Grigio och käkar färsk mozzarella-, basilika-, körsbärstomat-, olivpasta istället.









Man tager vad man haver.



När man inte haft framförhållning nog att skaffa sig en adventsstake till första advent får man helt enkelt hitta på en lösning - snabbt. Hey, ett ljus lyser i alla fall. Glad Advent! Eller vad man nu säger. Jag har beställt en pizza med ostkanter och en diet coke, och har laddat upp med en film: Eat, Pray, Love.

En lördagskväll.

Jag fick med Ricky på min plan så vi åkte in till Old Town vid sjutiden med the metro. Vi bor precis vid en metro station, och härifrån till Old Town går den längs motorvägen. Helt sjukt rent och fint är det inne i vagnarna. Stället hette Cafe Bizou och var jättemysigt. Vi beställde jättegoda crabcakes till förrätt och hade med oss ett eget vin för att korkavgiften bara var 2 dollar! Jag beställde en laxsallad med mango och papaya som var alldeles fantastiskt god, fisken var helt perfekt. Ricky kände för lite kött så han tog en new york steak med pommes. Efterrätt behövde vi egentligen inte alls, tror vi tog ungefär en tugga var och lämnade resten. Chokladkakan jag beställde hette "flourless chocolate cake" och hade jättebra recensioner på Yelp. Tyvärr blev jag lite besviken där, den levde verkligen inte upp till min chokladstandard. Efter middagen tog vi metro tillbaka några kvarter och gick till T Boyles Tavern och drack några öl och tittade på kvällens liveband.






























Vintertider.

Tänkte bara lägga till ett par saker medans jag sitter och lyssnar på Beatles och väntar på att Ricky ska få lunch så jag kan åka och hämta honom. Jag satte upp vår lilla tomte idag på ytterväggen, se vad fin han är!




Men det känns alltid lika konstigt att det är soligt och fint under julen, mina små lila blommor finns till och med kvar.




Tänkte föreslå middag ikväll på något ställe vi inte varit på. Känner verkligen för ett glas vin och något megagott att äta på en mysig och mörk restaurang.

Little darling, it seems like years since it's been clear.

Thanksgiving kom och gick, och vi blev mätta och glada och fick en rast från resten av vardagen. Vi åt kalkon, sötpotatis, stuffing, pumpapaj, och allt annat som hör till. Vi drack vin och övade julsånger inför julafton med munspel och gitarrer, och det var äntligen för kallt för barnen att hoppa i poolen. När vi fått nog åkte vi hem till vår lilla lägenhet och tände julljusslingan som hänger i fönstret och kurade upp oss i soffan med en filt och TV maraton.

Jag har varit ledig från torsdag och fram till måndag, sen har jag två veckor kvar i skolan med slit. Vad väntar efter det tro? Jullov! Tänka sig att man fortfarande har jullov! Ja, fast jobba måste man ju ändå. Men vad skönt att slippa göra båda.

Konstigt nog är klockan bara 10:21, och jag har redan hunnit köra Ricky till jobbet och skriva nästan alla mina julkort. Resten av förmiddagen tänkte jag leta härlig musik, och sen måste jag iväg på sista springturen för veckan. På måndag är det dags för en långvända igen.

Märkte att Ricky har lyckats överta ett hörn av lägenheten...


Nu får det snart vara nog.

Nu är jag trött på hösten. Alla skolarbeten står mig upp i halsen och ut genom näsan märkte jag igår när jag var tvungen att diskret nöta färsk information om JetBlue på jobbet. Ikväll har jag en "panel" där en av lärarna ska skjuta frågor åt mig om VAD SOM HELST om JetBlue. Gäller att veta allt. Precis allt. Jag är nervös nervös nervös, så idag struntar jag i de andra lektionerna och försöker hitta så mycket information jag kan. Usch.

Men imorgon är det Thanksgiving! Vi ska hem till Rickys moster på middag, och lyckligtvis slipper vi båda jobba. Jag ska gotta mig hela dagen och se fram emot jullov från skolan som börjar den 9e december. Snaaart.

MIN KROPP ÄR DÖD! Herregud, min fina joggingtur var ju inte alls särskilt jobbig, men nu efteråt känns det fan så mycket mer. Benen är stela och trötta, och ryggen är extremt känslig. Jag måste nog snart använda det där presentkortet på Burke Williams jag fick av Ricky förra julen...

Framgång, framgång.

Det började ju för cirka tre-fyra veckor sedan, och nu har jag hunnit arbeta mig upp till 8km. Tog mig en en vända och mer runt Rose Bowl idag för att pusha mig själv, och det kändes minsann himla bra. Jag har inte lyckats få in matrutinen än dock, utan äter nog fortfarande lite för lite eller inte rätt. Blir lätt extremt trött efteråt och även dagen efter. Nåja, det tar sig nog så småningom. Allt jag egentligen bryr mig om är ju att jag ska lyckas springa hela sträckan i februari.

Mer Woody: Play It Again, Sam ♥

Allan: You want a Fresca with a Darvon? 
Linda: Unless you have apple juice. 
Allan: Apple juice and Darvon is fantastic together! 
Linda: Have you ever had Librium and tomato juice? 
Allan: No, I haven't personally, but another neurotic tells me they're unbelievable. 
Dick: Could I get a coke with nothing in it?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Allan: That's quite a lovely Jackson Pollock, isn't it? 
Museum Girl: Yes, it is. 
Allan: What does it say to you? 
Museum Girl: It restates the negativeness of the universe. The hideous lonely emptiness of existence. Nothingness. The predicament of Man forced to live in a barren, Godless eternity like a tiny flame flickering in an immense void with nothing but waste, horror and degradation, forming a useless bleak straitjacket in a black absurd cosmos. 
Allan: What are you doing Saturday night? 
Museum Girl: Committing suicide. 
Allan: What about Friday night?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Allan: I can't do it. How does it look? I invite her over and then come on like a sex degenerate. What am I, a rapist? 
Bogart: Your getting carried away. You think too much. Just do it. 
Allan: We're platonic friends. I can't spoil that by coming on. She'll slap my face. 
Bogart: Oh, I've had my face slapped plenty of times. 
Allan: Yeah, but your glasses don't go flying across the room.

Lunch och temporärt snälla katter.

Gjorde blue cheese burgare med vitlökssmörstekta bröd, åt, lagade igen åt Ricky, sen satte mig ner på rumpan och startade en film: The Purple Rose of Cairo.





En alldeles normal söndag.

Jag har varit extra aktiv denna veckan. Förutom mitt springande (arbetar mig långsamt uppåt, är på ca 6 km åt gången nu) hade jag dinner date med Stacy i torsdags och tjejdag med Nicole, Nkoyo, Annik, Jenn och Katie igår. Jag och Stacy var på Gin Sushi och gottade oss i några timmar, och peppade varann inför loppet i februari. Igår var jag, Nicole och Nkoyo på Meghans mammas klädutställning i Sierra Madre och tittade på diverse egendesignade och importerade kläder, väskor, skor, smycken och dylikt. Jag köpte en fin kuvertväska som support, gjord av vävda bananlöv. Sen åkte vi vidare till Cafe 140 South och vinlunchade med Annik, Jenn och Katie. Vi satt där i över tre timmar och pratade om allt mellan himmel och jord. Det var himla trevligt. Efter lunchen fick jag skjuts hem och spenderade resten av kvällen i en filt med massa filmer. Tror jag behövde en sån fin dag.

Idag vaknade jag härligt nog utan alarm och gick upp och drack kaffet Ricky hade lämnat. Tittade på lite gamla Gilmore Girls avsnitt, pratade med fina Annakarin i telefonen, och sen strosade jag iväg till Worldmarket Plus och köpte chokladochpepparmintskaffe och små pepparmintssmulor och julkort och en fin ring. Strosade vidare till Sprouts och köpte lunchmat och frusen mango- och persikamix. Pluggandet får nog vänta i ytterligare några timmar.

Att inte vara för hastig.

Jo, det är som så att jag ofta är lite för snabb på att döma saker och ting av varierande kategorier, till exempel människor och så. Kanske inte spelar någon roll om jag träffat dem, läst om dem, eller helt enkelt bildat mig en uppfattning baserat på mer eller mindre ingenting. Så. Dagens ämne: Woody Allen. Självklart har jag haft en negativ bild av mannen. Det har väl de flesta, eller? Men sen visar det sig efter att jag blivit onormalt besatt av att se gamla filmer att jag faktiskt tycker han verkar vara en helt ärlig, intressant, intelligent människa. Javisst! Nu kan jag inte slita mig från diverse gamla svartvita, samhällskritiska Woody Allen-filmer.

Man ska inte döma förrän man kan bilda sig en uppfattning. Jag får fortsätta intala mig det. Eller nåt.



Stardust Memories ♥

Det är torsdag, det är torsdag!

Fy va skönt. Veckan har gått supermegafort av någon anledning, och jag som nyss suktade efter fredag har bara en dag kvar. Det funkar väl så när man har en miljon saker att göra hela tiden.

Gick upp vid 6 imorse för att skriva klart en uppsats, och har precis börjat göra mig klar för att gå till jobbet 8:30. Efter jobbet får jag ta "tunnelbanan" hem för Ricky snor bilen och åker upp i bergen med sin snowboard. Det har redan börjat, tisdag var hans premiärtur. Vid 17 ikväll kommer Stacy på besök från Long Beach. Vi tänkte gå ut och koppla ur våra hjärnor och äta lite sushi och prata hål i varandras öron. Det är skönt att få en rast från allt jobb- och skoltänkande.

We can break the pattern, we can change the color.

En alldeles ledig dag skulle möjligtvis kunna få min hjärna att fungera igen. Jag är distraherad, ofokuserad, trött, smågnällig, mentalt mätt, och lite fler saker. Jag behöver en paus, en dag åtminstone, bara för mig själv. Som tur är tar skolan slut om några veckor, då blir det i alla fall ett mindre område att dagligen försöka bemästra.

Annars lyssnar jag på La Roux. Jag har blivit lite småbesatt. Här är de bästa:

In For the Kill
Cover My Eyes
Quicksand
Bulletproof

Nu ska jag fundera ut hur jag bäst ska slappna av.


Can't fight the feeling when it comes around.

Denna dagen är till för att gotta sig på. Ja, i alla fall den första delen av dagen. Har gratulerat pappa på fars dag över telefonen, druckit kaffe med Ricky och surfat runt på jobbmarknaden. Vaknade ganska pigg, gårdagens fest var extremt lugn. Vi satt hemma hos Nicole i Downtown L.A., sen tog vi en taxi till Biltmore Hotel och gick till deras bar där de serverade god dricka och underbara små nötblandningar varje gång man köpte en drink. Vilket var en gång för min del. Sen var Ricky så snäll att han kom och hämtade mig vid tvåtiden och så åkte vi hem och sov. Fin och lugn kväll, precis lagom.

Nu har jag snurrat in mig i täcket i sängen, riggat upp laptopen och ligger just nu och försöker välja vilken film jag ska se. Det finns så otroligt många filmer ute i världen som jag vill se men aldrig kommer se. Hemskt. Men nu behöver jag ett par timmar av ren avslappning. Hörs!


Augusti 2010. Huuuur gott? Skulle ge otroligt mycket för den tallriken nu...


Fredag kväll.

Stor pust. Jag har haft en extremt jobbig vecka, både skolmässigt och jobbmässigt. Det kändes som tusen olika projekt skulle vara klara, på båda fronterna. Nu är i alla fall veckan över och jag har beställt hem en pizza och ska sitta här i min ensamhet och dra på en rulle. Så njuts det mest.

Jag hade karriärsprat med chefen igår. Det gick bra! Han har garanterat mig en befordran i mars när jag är klar med utbildningen, men uppmuntrade mig att ändå försöka ta mig in på de stora företagen för att det skulle ge mig mer. En garanti är ju aldrig fel!

Igår var det tänkt att jag, Ricky och hans kompisar skulle åka ner till Staples Center och gå på Kings-matchen. Vi tog oss dit, men när vi äntligen kom fram till biljettluckan var det slutsålt på de billiga biljetterna. Vi fick surt knata iväg till en restaurang i närheten och se matchen på TV där med käk och lite öl. Slutade med att det blev en helt okej torsdagskväll ändå.

Imorgon har jag två gruppmöten att klara av på dagen, men när lördag kväll rullar fram är det "Fancy Dress Night" som mina kompisar anordnat. Man MÅSTE ha klänning på sig, det är obligatoriskt. Jag har köpt mig ett par näthandskar jag ska inviga också, det kommer bli så fint så.

Dags för käk och film.



Söndag.

Vad gjorde jag igår? Skolarbeten. Hela dagen minus 20 minuter middag och någon timme pratstund med föräldrar, jag satt i mjukiskläder och stora sockar heeeela dagen. Jag har ett stort arbete med min grupp som måste lämnas in ikväll senast klockan 18, och vi är fortfarande inte klara. Känns inte skönt. Jag gjorde mig i alla fall pannkakor till frukost och sen drog igång. Vid 20:30 kom Ricky hem, och vid 21:30 slutade jag plugga och slog mig ner i soffan bredvid honom.






No matter what the world has in store for us.

Veckan var himla bra fram tills fredag kväll. Jobbade och gick i skolan första hälften. På torsdag kväll kom Stacy på middag och jag lagade chinesmat: salladswrap med kycklingfyllning och någon nudelrätt. Sen hade vi lite vin och Stacy försökte tvinga mig att gå ut och festa i Old Town. Men det gick ju inte, jag skulle ju upp och jobba på fredag. Tyvärr blev det ganska sent ändå, och på fredagen fick jag vara lite trött på jobbet. Men det gjorde inget.

Fredag kväll och hela lördagen spenderade jag med pro forma cash flow statements och balance sheets för min irriterande management klass. Hatar den klassen, men jag måste ju klara den, så vad gör man. Usch, hemskt. Bestämde mig i alla fall efter att ha spenderat från klockan 6:00 till 16:00 i böckerna att ta det lite lugnt och hälla upp ett glas vin. Nu tar jag det lugnt och tittar på en dokumentär om marijuana.


Stacy tog med sig blommor, en flaska mousserande vin (Bitch Bubbly), och en helt underbart god chocolate cupcake.



Bitch bitch bitch bitch bitch bitch bitch bubbly.



Man borde ha begravningsinspirerad hatt på sig.

Det var ju lite hurtigt.

Som ni kanske vet är ju inte jag någon sportintresserad, träningsexhalterad, friluftsentusiast. MEN! Nu för första gången ska jag vara med i ett race. Inte långt, men ändå, det är lite stort för mig. Jag och Stacy registrerade oss ikväll. Det är 1 mil den 6e februari kl 8:00, med 10 000 åskådare. Härligt!

Set the wheels in motion and watch them turning round.

Trött. Väntar på kaffe för att bli återupplivad. Mycket skolarbete och mycket jobb just nu, längtar tills terminen är över. Ska och jobba om någon timme, och ikväll får jag besök av Stacy som varit i Minnesota ett tag. Har inte sett henne på några veckor. Jag ska laga middag här tänkte jag, ingen aning om vad än, men det löser sig nog under dagen. I helgen planerar jag absolut noll saker. Det finns så mycket skolarbete att göra att jag drunknar.

Dagens fortune cookie: "The person who says it cannot be done should not interrupt the person who is doing it".

...



http://charmingortedious.tumblr.com/post/1471553356/gospel-truth

Är mor och far hemma än?

De åkte till Kanarieöarna i onsdags, och nu känns det som det var rätt längesen jag pratade med dem. Speciellt som jag tänkte droppa en önskan: Kära mor och far, när ni kommer hem, jag har hört rykten och sett bilder på en ny Marabou choklad, den vita. Det känns som att vi måste testa den där. Och sen finns ingen mer aromat i hemmet, och så kan man ju inte leva. Ett paket på posten skulle ju komma väldigt lägligt just nu...

Tiiihiii.

Halloweeeen och trötta måndagar.

Efter att Ricky slutat jobba igår åkte vi downtown ner till Nicole och Stefan som hade Halloweenfestligheter. Utklädnad var valfri, så vi skippade det. Vi är väl inga kostympersoner direkt. Det var väldigt trevligt, ganska perfekt mängd folk och dricka, och efter några timmar av mingel och fönsterhäng åkte vi hem. Jag somnade och Ricky åkte vidare till en annan fest. Tyvärr blev det kanske lite för mycket för en söndagkväll, så vi har varit lite sega och tråkiga idag, kanske skulle en film funka bra nu.









RSS 2.0