1 dag kvar

Sitter framför Good Day L.A. med en kopp kaffe och filosoferar över min semester. Är lite nervös för flyget, gillar verkligen inte att flyga längre alls. Inte ens korta sträckor. Hade flygturen från hell för några år sen då det var turbulens i stort sett 10 timmar i sträck. Hemskt! Men det är väl värt det...

Ska åka till jobbet om en timma och göra sista arbetsdagen för en månad framöver. Känns ganska lyxigt ändå. Är inte riktigt klar för resan, har inte packat nånting. Men jag har börjat tvätta, städa undan mina saker, och köpt endel saker att ta med hem. Efter jobbet idag tänkte jag göra resten av handlandet, och packa ikväll och imorgon. Vi åkte till LAX vid 12 imorgon, är i Sverige vid 19 och i Karlstad vid 23 eller nåt.

Ses vi hemma!?

Schizofren

Vad härligt att jag i ena inlägget skriver om att jag är ärlig, och i nästa att jag kör springnota.

Krog

När man går ut på krogen/restaurang så får man räkna med en nota. Eller hur? Men tänk om ingen kommer och tar den? Man försöker betala flera gånger för att man har haft ett par öl... Nej, ingen kommer och tar notan. Nehej. Men, ska vi gå da!? Ja. Det är väl bäst det. Och billigast. Man måste ju försöka göra det billigt, eller hur?! Jo. Jamen vi går da! Okej. Fint!! 5 öl gratis.

Alltså... ja.

Helt enkelt nåt man måste se. Spelar ingen roll om det är fake eller inte, roligt vilket som. Klicka.


Här!

Tur att jag är en ärlig pajsare!

Hade jag varit oärlig hade jag suttit i södra Mexico nu. Vandrade omkring med en miljon svenska kronor i fickan igår. Jo, alldeles sant. Tur att chefen litar på en!

Ps.

Längtar tills jag sitter hemma hos mamma och pappa och dricker mitt morgonkaffe ur miniatyrkaffekoppar.

Look out, look out

För snart är jag hemma! Om exakt en vecka tar jag min packade väska och svirar ner till LAX mot Sverige! Känns lite underligt att va hemma i nästan en månad, det blir nog den längsta resan på många många år framöver. Ska bli jätteskönt.

Registrerade mig för höstterminen imorse och fick de kurser jag planerade. Tyvärr pga Californias pengakris fick man bara registrera sig för 3 klasser när jag behöver 4, så troligtvis är den sista redan stängd när det är dags för den 4e klassen. 3 av 4 är inte dåligt dock! Aldrig hänt förut att jag fått precis de jag ville. Så jag är nöjd. Betyder att jag kommer va klar och ha min Bachelor of Science Degree i Mars!

Idag gör jag inget.

Förutom att gotta mig hemma vid datorn, filmer, tidningar och god mat - ingenting. Bestämde mig för att grilla, det är alldeles för varmt härinne för att använda spisen/ugnen. Köpte lax, majskolvar och gjorde mango salsa. Blev jättegott med ett glas iskallt vatten. Nu tänkte jag sätta på en film och njuta lite till fram tills 22 ikväll då jag och Ricky ska ut på vinbar med Randi + kille och Nicole + kille. Trippeldate!







Palm Springs

Hade en underbar helg. Filmkväll med Ricky på fredagen, vi såg Shutter Island, gillade mycket. Käkade plockmat; lite ost, lite sallad, lite vitlöksbröd, lite vindruvor, och lite vin. På lördag åkte vi till Palm Springs för en liten minisemester. Solade, poolade, käkade, tog det lugnt, tittade på film, beställde room service. Njöt helt enkelt. Och det var såååå varmt, och såååå skönt.

Fredagsmys



Gottade oss vid poolen på lördag eftermiddag



Ricky ville få lite sol



Jag fick för mycket sol...i ögonen



Solnedgång påväg



Iskall öl vid poolen är inte fel



Ricky var jättenöjd över att behöva posa på balkongen



Caprese sallad till förrätt är helrätt



Kändes som medelhavet där på den italienska myspysrestaurangen



Min pasta var heller inte fel



Tydligen var inte Rickys pasta så pjåkig heller...



Roomservice är det bästa jag vet



På balkongen är det ännu bättre



Fotbolls VM final runt baren

*pust*

Då var veckan äntligen över. Massa övertid på jobbet och ganska sena kvällar. Kroppen känns lite tung nu, och eftersom jag och Ricky hade 4årsbröllopsdag i torsdags ska vi dra iväg till Palm Springs nu om nån timme och gotta oss lite. Tänkte bo på Hilton, ligga vid poolen, gå ut och käka, och om jag får som jag vill blir det nog en pay per view mysig film på hotellrummet också. Älskar att bo borta!



Gakdhgdfkjgh...

Häääär vill jag bo! Kanske ska boka tid och åka för att titta på den idag eller imorgon. Det är nog ganska nära flytt till Downtown Los Angeles nu.



Jäklar

Ser ut som att jag lyckades klämma in ett litet berusat inlägg ändå. Så går det när man låter datorn stå på under hemmafesten!

Mätt och glad med bra minnen från igår. Tänkte sova lite till innan jag gör mitt lilla sammandrag.

Så tar det slut

Lördagen är nästan slut. Tekniskt sett är den väl slut redan, men jag har nog ungefär en kvart kvar. Uttråkad som bara den, så egentligen borde jag bara gå och sova. Det är CSI på TVn, Marley stirrar på mig från sin piedestal, och fläkten känns lite kylig nu nästan. Har inte gjort ett skit idag. Skulle egentligen städa, men det slutade med en dag framför datorn och lite filmer. Mer städning och pysslande imorgon för festen som ska börja kl 16. 4th of July party!

I väntan på tvätt

Jag älskar mitt Sex and the City set Ricky gav mig för 2 jular sen. Alla säsonger + avsnittsammanfattningar, bonus CD, beskrivningar och kartor till var ställena de besöker ligger i New York i verkligheten. Det är nog dags för ett besök till New York snart. Skandal att man har bott i Amerikat i 5 år utan att ha varit där.











Lördagsfrukost med mannen

Det är väldigt trevligt att vakna av sig själv på lördagsmorgonen, väcka mannen bredvid sig med, "vi har slut på kaffe". Klä på sig och knalla ner till World Market och plocka upp lite kaffe, "morning blend", och stå och väga om man ska köpa en liten tygdocka från Guatemala. "Worry People"/"Muñecas Quitapenas"; dockor man berättar sina problem för på kvällen, lägger dem under kudden när man sover, och när morgonen sen kommer är ens problem borta. En sån ville jag ha, men kände nåt slags medlidande med de stackars Guatemalainvånarna som blir utnyttjade av stora dumma corporate America, och bestämde mig för att stå emot mitt begär. Kanske ska sy mig en egen? Knatade hem igen, mannen gjorde kaffe, jag lagade kalkonkorv och scrambled eggs med lök och oliver i. Lördagsfrukostar är allt bra mysiga.



Mina tjejer

På Sex and the City premiären för några veckor sen.

Emergency Contact!

Annars hade jag mindre hjärtklappning på jobbet förut. Läs:

Runt 12 på dagen får vi samtal av ett företag som söker Steve. Om vad? Jo han är listad som emergency contact för JJ. Jaha, har det hänt nåt, är JJ okej? Ja de vet inte, han har inte kommit till jobbet och det är väldigt olikt honom. Kan vi ringa om vi får tag på honom? Ja självklart. Vi försöker få kontakt med JJ (vår datasnubbe och Steve's nära vän), men förgäves. Vi hittar ett nummer till hans rumskamrat och ringer. Neeej, han vet inte vart JJ är, men han kom inte hem igår. Va? Kom han inte hem? Men är du inte orolig? Nej, han brukar göra så. Va? Men jobbet da, brukar han inte ringa och säga att han inte kommer? Jo. Jaha. Och igår då, vad skulle han göra igår kväll? Gå till en bar. Men tror du han är i fängelse? Nej, han har redan kollat. Okej. Han gick med Jones, en kompis, till baren. Men hamnade inte de i ett stort bråk? Jo. Men tror du de slogs? Nej. Mhm. Ring om du hör något. Hjärtsvikt på G.

Runt 15:30 ringer rumskompisen tillbaka. JJ är okej. JJ skriver mail, "I'm OK. Thanks."

Steve ropar från sitt kontor, "He's aaaallright. He's just an alcoholic."

Hur ska det födas?

Möjligtvis otroligt tråkigt för en fredagskväll, men här sitter jag och tittar på dokumentären "The Business of Being Born". Den undersöker sätten barn föds på här i USA, vad som är dåligt/bra/skadligt/naturligt och så vidare. Mer än 30% av barn blir tydligen födda genom kejsarsnitt på grund av olika droger kvinnorna blir matade med, allt för att sjukhusen i grund och botten är företag som behöver tjäna pengar.

Trots att jag alltid tyckte det verkade extremt skrämmande att föda barn på det naturliga sättet var det väl alltid det jag förutsatte skulle ske. Sen kom jag hit, och det var kejsarsnitt hit och kejsarsnitt dit. Här är kejsarsnitt nästan sett som ett naturligt sätt nuförtiden. Genast tänkte jag, "skitbra, händer det så ofta och smärtfritt måste det ju vara helt OK, perfekt, det tänker minsann jag göra också när det är min tur". Om jag tänker så finns det nog 254233543613 andra personer som tänker så just nu också. Klart, det är ju det som är meningen. Det är ju det de vill att man ska tänka. Det är renare, lättare, och att slippa komma ihåg en smärtsam procedur - great!

Efter att ha sett ungefär halva dokumentären blev jag rätt ställd. Brukar anse mig själv ganska kritisk när det kommer till propaganda/marknadsföring/manipulering efter att jag lärt mig grundkoncepten i hur detta samhället är uppbyggt, så jag blev lite förvånad att ha fallit för det i sammanhang med födande av alla saker. Sjukt! Nu förstår jag ju självklart att på samma vis som doktorer framställer naturligt födande från en vinkel framställer dokumentären sin agenda från bara en vinkel. Hittills i alla fall. 

Men jag måste ju personligen säga att efter att ha sett ett helt naturligt födande i vattenbad, ja - de visade faktiskt, ser det ju inte så skrämmande ut i alla fall. 

Eller va säger ni morsor?

Kaos

Idag var det craziness på jobbet. Heather, våran office manager, är och opererar sig och är ledig en vecka, så vi är en kvinna kort. Inte helt fel, men det var väldigt mycket att göra som omväxlings skull. Ganska skönt det.

När jag kom hem hade Ricky lagat kalkonfärssås som jag åt med sallad till. Sen tittade jag i brevlådan och hittade ett litet paket från Netflix med säsong 1 (som jag inte sett) av Brothers and Sisters. Med andra ord har jag mys för resten av kvällen. Tänkte nanna runt 11 idag så jag slipper va utsliten efter arbetsdagen imorgon. Förövrigt: Nora Walker påminner mig såååå mycket om min egen mamma, på alla sätt och vis.




Prickar

Fick med mig en prickig söt klänning från H&M som var på rea för $10 också. Kom hem och testade den, visade sig att den satt som ett tält. Får vika ner den fint i byrålådan och vänta ca 1 år innan jag slänger den.



Under kvällssolen

Haft en alldeles underbar ledig dag ihop. Vi åt god frukost, vi väntade på försäkringsmän som kom och tog kort på lägenheten, vi tittade på morgon TV ihop, och hann även städa litegrann. Sen tyckte vi det var dags för en liten utflykt.


Vattnade torr växtlighet



Fick en fin bröllopsinbjudan i posten



Tog 210:an till Old Town



Gick förbi ett fönster med choklad och kakor där jag nästan fastnade



Gjorde ett besök på Pinkberry där vi tog oss varsin frozen yogurt



Mango smak med kiwi, jordgubb, mango och chocolate chips är godast



I Pasadena ligger en gammal biograf som spelar äldre filmer för $2, och dit bestämde vi oss för att gå. Robin Hood var ganska bra, lite för mycket krigande för min del, men det var mysigt och kolsvart i salongen.



Såg ett av mina favoritträd. De stora vita blommorna syns knappt här, men det är fint ändå.

RSS 2.0