Gott Nytt År.

Jag hoppas ni alla har minst ett nyårslöfte, får se minst ett fyrverkeri, får dricka åtminstone ett glas champagne och äta hur mycket festlig nyårsmat som helst. Sen så hoppas och tror jag på ett fantastiskt 2011. Ja, helt klart, det kommande året kommer vara ett av de bästa hittills.

Själv har jag inte riktigt fixat vad vi ska hitta på ikväll. Jag vet att Stacy och hennes pojkvän kommer hit, och vi har bjudit lite olika folk, men troligtvis blir det nog bara vi 4. Klockan är nu 11:20 och jag måste hitta på en nyårsdrink, ut i affärerna och hitta nyårskläder, köpa nyårssnacks, hitta nyårshattar och kanske till och med en smällare eller två. Ricky drog upp till bergen för en heldagsåkning på snowboarden, så jag har ingen bil heller. Nu gäller det att vara kreativ.

Gott Nytt År allihop!



It's the caffeine and runny eggs.

En arbetsdag kvar. 9 timmar. Sen är det långhelg äääntligen. Jag har längtat så, fast jag bara jobbat sen i måndags. Jag har varit så himla trött de senaste veckorna. Nyår verkar bli planerat hemma i lägenheten. Jag hade planerat att boka bord på en champagnebar här i Pasadena, men tydligen var det fullt över tolvslaget, och det är ju ingen poäng med att vara där innan tolvslaget. Så nu blir det kanske middag och sånt, och nyårshattar. Nej, nu måste jag gå och jobba.



Tournament of Roses Parade

Jag har bara sett the Rose Parade en gång. Det var 2006. Såhär skriver Wikipedia:

"From 1955 to 2005, the parade avoided being rained on with several close calls. For the 2006 Tournament of Roses Parade on January 2, winds with gusts up to 45 mph (72 km/h) and five inches (130 mm) of rain in the Pasadena area were predicted. Unfortunately, the forecast proved accurate; despite the parade's good luck for 51 years, it rained continuously and heavily throughout the entire 2006 parade."

Of course. Och vad ser det ut som? Jo, att det kommer regna iår också, när jag äntligen ska få se den igen. Tydligen är jag otur för paraden. Har missat den alla andra år för att det är så tidigt på morgonen, men iår hade jag tänkt stanna uppe hela natten och se den när det börjar vid 7 eller 8 på morgonen. Regnar det så tänker jag sitta bekvämt på min soffa och titta.


Åh vad jag kommer ihåg de där stackars flickorna...


Yes, we heard it all before.

Good Day L.A. Reportage om dieter, kändisar och fett. Precis sånt lättsamt jag vill höra på morgonen innan jag går till jobbet och jobbar timmar på timmar i sträck utan att knappt ta ett andetag. Sen längtar jag till att åka hem, och hoppas på att chefen släpper mig vid 17 då jag ska gå hem. Inte 18 eller 19. Och jag har kortvecka, ledig fredag. Sen börjar skolan på måndag. Sssssuck.

Juldagen.

Ja, igår vaknade vi och drack massa kaffe och tömde våra julstrumpor. Där fanns det massa godis och krämer och sånt, rätt trevligt att vakna upp till. Efter det blev det julklappsinpackning för den amerikanska släkten, julfilmer och julbordsrester. Snofsade sen upp oss och åkte ner till Alhambra till Rickys mormor där nästan hela släkten höll till och sjöng julsånger, åt godis, spelade spel, fotograferade och massa annat. Det var en mycket trevlig dag, och när vi nästan somnade i soffan bestämde vi oss för att åka hem och mysa i soffan med en ny filt och se på film. Somnade på soffan och fick transporteras in till sängen. Ännu en dag av myspysjul.



Julaftonskvällen.

Jag lagade mat mer eller mindre hela dagen. Sen kom Ricky hem från jobbet med Dominic och Matt och gjorde mig sällskap när alltihop skulle ätas, och det skulle mysas med film. Mer än hälften av maten är kvar. Men såååååå gott det var med svenskt julbord.


Tack så jättemycket för de fina julblommorna familjen Westerlund!


Oroa er inte, det blev julmust till maten.


Lax och senapssill och janssons och rödbetssallad och prinskorv och köttbullar och svampomelett och ägg med räkor. Skinka orkade jag inte göra.


Jag fick plats med precis allt på min stora tallrik!



Från Ricky i söta små paket:

Ett par guldörhängen med små stenar på, och ett matchande halsband som passar finfint med det jag redan hade.



God Jul alla älskade svenskar!

Hoppas ni inte ätit er till sprickningsgränsen, att ni hade mycket varmare i era hus än utanför, och att tomten varit snäll mot er alla. Det var han mot mig - TACK tack tack för alla julklappar som kommit vår väg. Nu ska jag ut i solen och handla julmat så vi kan ha ett riktigt smaskigt svenskt julbord här hemma ikväll. GOD JUL!



Någon som tippar under granen...

Ja, för när jag kom hem igår hade små fina paket letat sig under granen, och min julstrumpa såg lite extra tjock ut. Ett mysterium. Tomten har tjuvstartat iår.





Så fanns det några underbara bilder.

De är alla från buzzyboo, alldeles alldeles alldeles jättefina. Ta dig en titt.



Nutcrackaaaa.

Och här kom det visst ett sött kort som Randi tagit från Nötknäpparen i söndags.



Kära dagbok:

Alltså, det finns nästan inget roligare än att bläddra igenom sina gamla dagböcker. Hittade en gammal goding förut och kunde inte hålla mig för skratt en enda sida. Några:

5/11 - 1997 Klockan 22:10
Todilo dagisbokis!
Jag lyssnar på mina idoler, Hanson. Jag har en brevvän som har dom som idoler oxå. Apropå brevväxling. Jag har 3 brevvänner. Natalia Perez (Malmö), Shannon Chandler (USA) och Madeline Newell (England). Jag vill ha fler svenska. Idag är Simon världsdum. Först snodde han min linjal (fast det var hans). Han tog oxå mina Hanson-klistermärken. Nu måste jag lägga mig. Hejdå - bautatå. /Arga Soppe.

4/12 - 1997 Klockan 21:20
Tjenis! Jag har klippt mig igen. Det blev ganska bra. Nu är det 20 dar kvar till JUL. Jag har chokladkalender + 3 andra. Och så har jag 2 andra paket med godis i jag öppnar varje morgon. Jag måste lägga mig. Todelo - mos och tro. /Godisgrisen Soppe.

26/2 - 1998
Hello "Day Book"! Har du det skönt på ditt nya gömställe? Bland den mjuka sovsäcken? Det har du nog. Idag har jag varit på bio med Emmy. Vi såg "Livet från den ljusa sidan". Den får ** av *****. Det var mest vuxenskämt i den. Jag och Emmy skrattade mycket ändå. När vi gick ut från toan så märkte Emmy att dörren in till bion var låst. Hon gick till luckan och berättade. Bredvid henne stod en fullgubbe och sjabblade med hon som var i luckan. När hon hade öppnat dörren och Emmy börjat gå sa fullgubben: Jag ska säga dig en sak! 1-0 till Finland - Sverige. Då började Emmy och jag springa till dörren. Vi skrattade ända till vi kom upp till våra platser på översta raden. Rättare sagt jag skrattade. Emmy gick och sa: GUD VA ÄCKLIGT!! Nu måste jag sluta. I love Komma. Good night!! /Tired* Sofie!! *Trötta. BYE*! *Hejdå.

Och så hoppar vi lite, till sista bladet skrivet:

15/8 - 2002
Till min Ricky ♥:
Du finns i mina tankar
Du finns i mina drömmar
En sekund med dig, är en evighet för mig
Jag saknar din närvaro
Jag saknar din ömhet
Att ha träffat dig, är det bästa som hänt mig
Varför är världen så grym?
Varför är kärlek så svår?
Varför finns du där, när jag vill ha dig här?
Jag älskar dig!

Puttigt va? Hihi.

Man blir ju lite sådär...längtig.

Åååh vad jag önskar att jag spatserade omkring på snöiga gator i Sverige idag. Ännu en dag av regn, bara snö i bergen mycket längre upp. Liten tröst är ändå att vi köpt hem massa svensk julmat och ska ha vanligt julbord på fredag med några kompisar. Vårt julfirande är ju annars inte förrän lördag, men på fredag blir det som sagt julbord på kvällen och under dagen ska jag prata över skype med video med släkten där hemma i Karlstad. Det ska minsann bli himla mysigt.

Titta på de fina bilderna på stockholm från niotillfem.







Oh I wish I had a river I could skate away on.

Det bara regnar och regnar och regnar. Gick från kontoret till bilen (mer sprang kanske) och hann bli helt totalt genomblöt. Ingen lust att göra nåt alls, inte gå utanför lägenheten ens två steg. Hur ska man klara sig när nästan alla dagar ser sådana ut...

Igår trotsade vi i alla fall vädret och körde iväg till Brentwood och såg Nötknäpparen. Nu är inte jag någon balettperson, men jag kan nog ändå känna mig bekväm med att säga att det inte riktigt var så bra jag trodde det skulle vara. Lite okoordinerat och oseriöst, det var lite synd. Hade trott det skulle vara lite mer klass på det, det var ändå The Los Angeles Ballet. Men där ser man. Ricky lyckades vara vaken genom hela 2,5 timmarna också, härligt. Tre av de andra paren gick ut och käkade efteråt, men vi hade fått nog av regnet och åkte raka vägen hem och myste ner oss i soffan. Inga kort blev det heller, det var tydligen inte tillåtet.

Seinfeld, sen sängen. Godnatt!



Then we go one more round.

Ännu en dag av regn regn regn. Vaknade av alarmet när Ricky gick upp vid 07:15 och kunde inte somna om. Gick upp och drack några koppar kaffe, tände mina ljus och granen, och satte på TVn med julfilmer som bakgrund. Har suttit och letat vintage prints på art.com, det finns minsann mycket fint. Forstätter smida planer för framtiden. 

Lite senare idag ska vi iväg till UCLA i Brentwood och se Nötknäpparen på Royce Hall. Vi är fem par, och jag tror alla män blivit medtvingade med tusentals invändningar. Men det är jul, och kvinnornas julkänsla är inte att leka med. Ska bli så mysigt!






Det börjar närma sig jul.

Och vem är gladare än mig? Inte många. Självklart är jag lite småsur över att inte vara hemma i Sverige och äta köttbullar och janssons och bråka med familjen om vem som ska vara tomte detta året. Men det här är också bra. Jag får laga mig lite egen julmat på fredag och bråka med katten om ifall julgranen ska få stå kvar eller inte. Ja, på tal om julgran åkte jag och Ricky och köpte en idag, och efter lite stretande är den nu uppe och klädd. Än så länge. Det är ofattbart hur mysigt man kan ha det endast för att juldekorationerna är uppe. Ljus, gran, god dryck och Miracle on 34th Street, kan inte tänka mig en bättre lördagskväll.



Julgran måste man ha.




"Every time a bell rings a faithful angel gets its wings"




Finaste toppdekorationen.




Min älskade mördarkatt.




Så var det tredje advent, snart fjärde.

Dag 3.

Det betyder att jag är alldeles redo att bli frisk. Förväntar mig att sjukdomen ska vara nästintill bortblåst imorgon så jag kan jobba ifred. Idag har jag legat hemma med en filt och skräp-TV hela dagen. Ricky köpte lax, potatis och ärtor med sig hem som jag lagade till (är det inte lite intressant att jag alltid tänker på fisk med ärtor och potatis när jag ska komma på något stabilt att äta!?). Vi såg Inception - MYCKET bra film. Gillar sånt. Sen tog jag en NyQuil och nu ska jag sova. Klockan 21 idag igen. Godnatt!

Varför måste man alltid bli sjuk?

Varje gång Ricky är sjuk blir jag också det. Spelar ingen roll hur mycket jag försöker: Sova på olika ställen, inte komma närmre än en meter ifrån varann, osv osv, det spelar ingen roll. Nu ligger jag här med feber, illamående och har pinat mig igenom två hela jobbiga dagar på jobbet. Gick och la mig vid 21 igår, tänkte göra detsamma idag. Förhoppningsvis mår jag bättre imorgon, och definitivt på torsdag då vi ska ner till Downtown L.A. och fira Stacys födelsedag. På fredag har vi jullunch på kontoret och vi ska ut och käka, och på söndag ska vi till UCLA och se Nötknäpparen. Godnatt.





World Market och juliga promenader.

Idag är det den 12e december och det har varit strålande sol och 29°C. Inte gamla Sverigetemperaturer direkt. Ibland kan det kännas som att det är lite svårt att få julkänsla när man är mitt i en värmebölja, men jag och Ricky tog oss en promenad genom området och tittade på alla fina dekorationer och slutade promenaden på World Market där vi köpte pepparkakor, glögg och julmust. Julmust!!! Åh.

Och pannkakorna blev goda, förstås. Man kan väl knappt misslyckas med pannkakor.



Söndagsbestyr.

Diskhon i köket har varit trasig i flera dagar, och när hyresvärdens gubbe kom och fixade idag hade vi högar med disk jag varit tvungen att diska. Tråkigt, tråkigt, tråkigt... Jag hatar verkligen att diska. Nu när vi äntligen kan laga mat och dola ska jag svänga ihop lite pannkakor. Ha en trevlig söndagskväll!



Dagens mys.

Att spendera en hel dag med att göra precis vad för slags gottigt ingenting-göra man vill är så himla underbart. Skolan är över (jag vet, jag har sagt det ungefär 1,000 gånger), det är helg, och snart är det jul. Att jag även fick spendera gårdagen med hundratals fina samtal med mina tjejer, några glas champagne, massa pepparkakor och ett urgulligt minipepparkakshus som kom till världen för att ingen hade varken ritning, kavel eller formar för ett riktigt. Vi lyssnade på massa julsånger och kände oss riktigt julnostalgiska. Blev tyvärr inga kort för jag glömde min kamera hemma. Istället hittade jag ett gammalt gulligt på mig och Snicky ♥



Tonight the stars, the stars are out.

Veckan är äntligen över! Lyckades ta mig ifrån jobbet klockan 17 idag för en gångs skull, skyndade mig hem, åt lite nudlar, gjorde mig iordning. Nu ska jag ner till Downtown L.A. till Nicole och dricka vin och baka pepparkakshus. Hej hej!



Och så var det säsongens sista final.

Ja, nu kan jag glatt meddela att mina finals är över. Jag har en presentation imorgon kväll, men frånsett det är jag klar. Och det känns skönare än vanligt. Terminen som gått har definitivt varit den jobbigaste någonsin, så jag klappar migsjälv lite på axeln idag.

Snart är det jul också, helt sjukt. Jag tänkte skaffa en gran av något slag, möjligtvis en i plast så jag inte gråter varje gång Marley ska upp och gnaga och riva. På fredag kväll ska jag och ytterligare 5 bruds hem till Nicole på julkväll. Vi tänkte dricka några glas vin och göra ett pepparkakshus. Tror det kommer bli ett mycket lyckat sådant faktiskt. Appropå jul också, jag och Ricky och fyra andra par köpte biljetter till Nötknäpparen som visas på UCLA´s teater. Behöver väl knappast skriva hur förväntansfull jag är!? Det är något speciellt med liveuppvisningar tycker jag. Finfint.


Från vår klänningskväll på Biltmore Hotel förra månaden; Nkoyo, jag, Nicole och Pelinda.



Om TSA body scanners.

Känner mig extra kontroversiell idag efter att jag blivit påhoppad i politisk debatt i en annan blogg. Mycket rogivande. Hm. 

Hur som helst. Nu är kanske detta lite efter själva hypen där hemma, men här är det fortfarande aktuellt. Det jag undrar är hur man kan bli så otroligt upprörd och hetsk över att gå in i en body scanner? Är man inte något paranoid om man tror att sina "nakenbilder" ska hamna på internet? Och även om de gör det, hur många kommer se eller bry sig om till exempel Marvin från South Carolina? Kroppsvisitationer är väl kanske lite obehagligt. Men kan man inte välja? Och ifall man måste bli visiterad: jamen hellre det än att bli bombad eller störtad. Att det troligtvis var otroligt obehagligt för mannen som fick sin kisspåse förstörd tycker jag mer är en fråga om personalen än själva visiteringen. Jag förstår tanken bakom att det är "till för att skrämma oss", fast i detta fallet håller jag inte med. Jag tar mycket hellre det säkra framför det osäkra, oavsett anledning.



Plugg, plugg, plugg och ett visst sötsug.

Sitter och nötar information för morgondagens final. Samtidigt fick jag just reda på att det är svensk julmarknad på Shrine Hall nere i L.A., skulle så himla gärna gå dit nu. Ricky försöker även dra med mig till Ski Dazzle showen Downtown ikväll, men troligtvis får jag försöka övertala honom att ta med någon annan eftersom jag måste plugga.

Har ett otroligt sug efter choklad och godis också, fattar inte. Måste snart gå nånstans och köpa mig en snickers eller liknande, detta funkar ju inte. GOOOOOOOOOOOOODIS.




Och hårfärgen då, den är ju alldeles förskräcklig nuförtiden! Jag har inte haft tid att göra något alls, helt totalt ingenting alls. Jag måste ta tag i det snarast.

Pappas födelsedag och världens tråkigaste lördagskväll.

I torsdags fyllde min pappa år: Grattis pappa! Han berättade över telefonen att de köpt färska räkor och lax från fiskbilen för att fira sådär på torsdagen. Lite smått avundsjuk blev jag kanske här borta. En av de saker jag saknar mest med Sverige är de underbara små rosa räkorna. De amerikanska stora räkorna är smakfria jämfört med vår minivariant. Ledsamt, men desto bättre när man kommer hem på semester och får frossa! Att tycka om räkor måste förresten vara ärftligt.

Eftersom veckan varit så himla intensiv, och jag har mina sista finals för terminen nästa vecka, bestämde jag mig för att bara stanna hemma och vara tråkig denna helgen. Fredag kväll spenderade jag framför TVn, och runt 22 somnade jag. Vaknade tidigt imorse när Ricky åkte till jobbet och spenderade morgonen med flera koppar kaffe och Victoria's Secret Fashion Show 2010. Resten av dagen har gått ungefär i samma loop: Äta, plugga, en film. Äta, plugga, en film. Och så vidare. Nu är klockan 23:30 och jag tror bestämt att jag ska lägga ner skolarbetet för kvällen, se något tråkigt TV program och sen gå och lägga mig. Ska ner till skolan vid 10 imorgon för ett gruppmöte, sen måste jag plugga cost accounting resten av dagen.

Längtar till mitt jullov, trots heltidsjobb. Julgran, julpynt, massa ljusslingor och figurer överallt, julfilmer, julmat, julfester, julafton. Och juldagen förstås.



Min älskling gillar inte att bli väckt.





Because sometimes nothing but pasta makes sense.

Kortslutning i hjärnan efter alldeles för mycket arbete och studier, och alldeles för lite sömn. Allt jag kan tänka mig att skriva om just nu är pasta. Samlade ihop resterna från sist och gjorde hemgjord marinara sås.



Släng ner små fina tomater och oliver i lite olivolja och pyttelite vatten. Värm upp.




Mosa fint och krydda med valfria kryddor. Jag hade oregano, salt, peppar och vitlökspulver.




När det är färdigt släng i lite färsk basilika, eller mycket om du älskar det som jag gör.




Ställ åt sidan ett tag.




Koka upp lite pasta. När den är klar, häll på såsen och värm upp lite till. Lägg i lite färsk mozzarella och kanske lite parmesan om du vill. Egentligen kan man väl plutta ner lite vad man vill.




Lägg upp på närmsta tallrik och mumsa i dig. Lätt som en plätt.

RSS 2.0