03/28/2010

Fantastisk dag! Sådär perfekt lugn och skön, avslappnande men med lite tid för träning, lite TV och läsning. Nu ikväll lagade Ricky god middag med kött och klyftpotatis, och nu blir det nog bara en dusch, lite slappande framför TVn, och sen bedtime! Ny termin börjar imorgon, med 3 (kanske 4) nya accountingkurser. Men... godnatt då!


Svennefest

Helt otroligt underligt kändes det att kliva in på Viper Room och alla pratade svenska! Dessutom är det nog det mesta blondt jag sett här nånsin - alla tjejer hade vitt hår! Seriöst, inte konstigt att folk kollar snett på en svensk tjej med mörkt hår. Hur som helst var showen asbra, och stället var fullproppat. Vi kom precis i tid till Adam Tensta, efter var det Timbuktu, och sist Looptroop. Det mest intressanta var att efter allt var slut och artisterna kom ner och minglade så kände ingen igen dom! Förutom jag. Och Ricky. Och ett fåtal andra. Därför blev det som så att vi umgicks med dem resten av kvällen. Jättelyckad kväll överlag faktiskt!





Jag skulle vilja veta...

...varför det är häftigt att va "gammal" i Sverige? Och då menar jag inte att det inte är asballt att bli äldre, för tro mig, jag är nog den mest ålderspositiva människa du känner: Jag tror/tycker varje ålder för något nytt och bra med sig! Men det här med "vuxenpoäng", kafferep under tvång, gnälla på ungdomar för att man äntligen lyckats bli 25, osv.. Vad är det? Undrar vart det kommer ifrån egentligen, det är ju lite absurdt.

Hallelulja


Här har det gottats idag minsann! Svenskt godis, och på lunchen gräddade jag våfflor åt mig, Ricky och hans 2 arbetskompisar som ÄLSKAR svenska pannkakor och även älskade våfflorna. Dom fick inte så mycket färg, för det kommer ju inte lika mycket ström ur kontakterna här, så på slutet för att det skulle gå lite fortare fick jag steka dom i stekpannan. Vaniljglass och jordgubbssylt hade vi till. Precis efter vi hade ätit klart fick jag ännu lite mer post från Auntie Beep med hjortronsylt! Fan... Det får bli nästa gång!

Torsday

Får ta tillbaks min mening från igår om att köpa frysta brödrostvåfflor, fick paket med våffeljärn, våffelmix, massa choklad och påskgodis från min moster igår! TACK MOSTER TUT! :D Satt och smockade i mig choklad och godis igår kväll, hjälp.. Har lite ont i magen denna morgonen... Men här ska det lagas våfflor i eftermiddag nu, perfekt, för jag slutar kl 13.

Förutom en våffeldag är det tydligen stor debatt om att legalisera marijuana här. Troligtvis blir det så om några månader, lika bra det, alla röker ändå, de kan lika gärna börja tjäna pengar på det istället för att ha massa langare överallt.

Våfflor?

Såg just att det är våffeldagen i Sverige imorgon, intressant! Får köpa hem några brödrostvåfflor och poppa ner då, men nån grädde och sylt blir det minsann inte - sockerfri sirap!

Åkte upp med Marley till veterinären nyss. Vilket slöseri med pengar! $45 kostade det, och dom gjorde i-n-g-e-n-t-i-n-g! Tog tempen på henne, kände henne på magen och sa: "Det är nog loppor, kom tillbaks om en månad så får vi se om dom är borta".. OK!? Så vi betalade mer eller mindre $45 för att boka en ny tid. Härligt! Stackars Marles...

Förutom det är det en fin morgon. Gjorde mig en äggvitescramble med champinjoner, spenat, tomat och getost i en fullkornstortilla, drack lite kaffe, och nu sitter jag och smuttar på en nyupptäckt sockerfri lemonade! Får se vad resten av dagen har att bjuda på...



L.A. Zoo



Igår hade vi en underbar dag med Steven och Kim. Åkte till L.A. Zoo och spatserade runt i drygt 3 timmar, sen åkte vi till Cafe 140 South och käkade lunch. Väldigt trevligt! Vädret är också helt perfekt... Kunde nog inte bli mycket bättre.

Har spring break denna veckan, så ingen skola, bara jobb. Imorgon är jag ledig och ska ta Marley till veterinären. Stackarn... Förutom det är dagen ledig och öppen. Ska testa att göra kalkonfärssås med tofu-nudlar, måste se om det funkar att byta ut spaghetti mot dom, för det vore ju alldeles utmärkt!

Och på fredag är Sverige-kvällen på Viper Room!

Et Dieu... Créa la Femme



Sitter och tittar på "Et Dieu... Créa la Femme" med Brigitte Bardot. Det slog mig precis att HMM - sådär såg min mamma ut när hon gifte sig. Det är allt en snygging till morsa... Håller du inte med Tuta!? ;)



...

That's right:

http://champagnetherapy.tumblr.com



Jordbävning

Vaknade 4 inatt av en jordbävning som skakade om sängen. Ingen fara såklart, det var bara en 4.4, men ändå. Väcktes mitt i natten och kunde inte somna om, så nu är jag dödstrött inför min dag av först jobb och sen stenhårt plugg och sen final till kl 22 ikväll. Uuuugghhhhh..............

Måndagssysslor



Fan va mina fötter såg feta ut...



"À la folie... pas du tout"


Den måste ni se! Såg den ikväll på instant netflix (som jag älskar förövrigt), och den var sådär härligt orginell som filmer inte ofta är. Kul för omväxlings skull!

...



“There are many things in your heart you can never tell to another person. They are you, your private joys and sorrows, and you can never tell them. You cheapen yourself, the inside of yourself, when you tell them.”

-Greta Garbo



Desire to escape


Förresten...

Titta in på min andra blogg om ni vill, den är mer som ett klotterplank.



Biljetter - JAPP!

Fan va härligt! Köpte nyss biljetter till svenska gänget som spelar på Viper Room den 26e mars. Än så länge ser det ut som det blir jag, Ricky och Stacy, men jag ska nog försöka få med mig fler folk.

Weekend




Mätt och glad, svängde precis ihop lite middag: Filet mignon med vattenmelon/fetaostsallad. Riktigt göttigöttgött!

Igår hade vi sleepover hos Jenn i San Marino. Det var jag, Stacy, Jenn, Meghan och Nicole. Skitsnack hela kvällen, blev inte läggdags förrän kl 4. Stolt kan jag säga att NOPE - jag drack inte en enda droppe alkohol. Det ni! Riktigt mysigt hade vi det i alla fall. Imorse åkte jag hem kl 10, och kl 11:30 mötte jag Anne och 3 av hennes kompisar för brunch på LGO Cafe. Hade aldrig träffat grabbarna som var med, 2 brittiska bröder. Jag käkade en kalkon- och äggvitsomelett med tomat- och avocadosalsa, och drack passionsfrukts-iste. Mycket trevligt det också!

Nu däremot ska jag fortsätta sippa på min pink grapefruit sparkling water och börja plugga lite accounting. Finals week nästa vecka!

Väntar på Ricky vid Pasadena City College



10 saker jag lärt mig av att bo i Los Angeles.

  1. Det är OK att inte vara precis som alla andra.
  2. Det är OK att sjunga som satan i bilen, även om folk ser en.
  3. Det är OK att ringa/träffa en person man bara mött en gång tidigare.
  4. Det är OK att vara lat ibland, dvs gå på krogen i yoga pants.
  5. Det är OK att ena dagen käka en hamburgare med fries, och nästa dag vägra äta annat än sallad.
  6. Det är OK att tuta/helljusa/veva åt värdelösa bilförare.
  7. Det är OK att breaka ut i dans på H&M om man älskar låten som spelas. Gäller även dåliga låtar.
  8. Det är OK att sjukanmäla sig från skola/jobb en dag om man bara inte kan missa ett strandbesök på sommarens finaste dag.
  9. Det är OK att känna sig som en miljonär även om man lever på Ramen.
  10. Det är OK att längta härifrån ibland.

Jobbet




Från när jag stod o väntade på Ricky i 10 minuter utanför jobbet igår. Det ser inte kallt ut, men det var det. Speciellt när man inte har nån jacka. Morr.

Annars hade vi även bakverk i en onaturlig mängd. Massa tårtor, och flera boxar kakor; det är rena bageriet.

Welcome to Tax Season! sa dom när jag undrade.

Just det...



GRATTIS grattis grattis Berr på 25årsdan! Hoppas du blir firad riktigt ordentligt i Örebro. Önskar att jag kunde va där...

Monday - oh oh oh



Kände mig fortfarande inte riktigt kry idag. Imorse vaknade jag vid 8 och var tvungen att börja öva inför min presentation om effektiv kommunikation. När jag körde ner till skolan kände jag att jag började bli riktigt nervös och illamående, men kom på att det var nog från lördagen fortfarande... Usch, vad skönt det ska bli att vakna imorgon helt återställd.

Har i alla fall haft en skön och avslappnad måndagskväll med familjen, självklart var Marles med all the way. Lagade kalkonfärssås med fullkornspasta och sallad, mycket gott. Till kvälls-TVn tar vi oss nu en varsin kopp te och slinker snart ner i sömn framför Seinfeld.

Bardot



Sååå... det blev ju en lite vildare kväll än planerat. Vi satt hemma hos oss innan och tog några drinkar, sen åkte vi ner till Hollywood och gick till Bardot. Av nån anledning bestämde Ricky och Max att vi skulle köpa en flaska, så lyckligtvis fick vi ett bord också, även om det var sent. Slutade med att det blev tre flaskor när kvällen var slut. Träffade även Nicole och Ingrid därnere, och allt som allt var det en alldeles underbar kväll. Mycket dyrare än väntat, och ALLDELES för mycket dricka. 

Pga denna kvällen har jag nu bestämt mig för ett ordentligt alkoholuppehåll. Sleepovern på fredag blir därför straight diet coke för mig.

Men hjälp

Det blev Bardot i Hollywood igår. Jag, Ricky, Max, Somalia och Steven. Träffade Nicole och Ingrid där. Köpte 3 flaskor vodka. Mår inte så bra idag. Nu går jag och sover igen.

Reporting for duty



Nu går jag ut! Antingen blir det Bardot i Hollywood, eller så blir det Wokcano i Pasadena med Ricky, Max och Somalia.

Urban Outfitters

La precis in en online order på Urban Outfitters för $60. Stickers, 4 koppar och 2 drinking games. Nödvändigt! Ångrar mig redan. Har jag ett online shopping problem, hm?

Girl scouts

Ja, jag svängde in på Ralphs på vägen hem från att ha kört Ricky till jobbet imorse. Påväg ut med mina kassar blev jag attackerad av en girl scout! Hon hoppade fram bakom dörren, jag tappade nästan påsarna, höll på att utbrista i fula ord framför flickan, fick lugna ner mig en smula. Sen undrar hon om jag vill köpa "girl scout cookies".

Nej tack.

Oplanerat




Så såg det ut påväg hem från jobbet häromdan. Idag regnar det, FAN vad jag är trött på att det är blött överallt. Jag vet, gnälla över våran "vinter" gör er arga (buhaha), men nu vill jag ha VÅR I LOS ANGELES! T-shirt väder pronto tack.

Sitter o smockar i mig en fullkornsmuffin och en kopp kaffe nu innan jag drar iväg ner till skolan. På en lördag. Skandal, det måste jag nog säga. Vi har ett fint litet gruppmöte, och kan säga redan nu att det kommer va helt ovärt. Kommer stanna ungefär en halvtimma och mina gruppmedlemmar kommer inte ha gjort hälften av vad vi har bestämt att vi ska ha gjort. Nåja.

Ikväll är det lite olika planer på g. Helst skulle jag åka ner till Downtown till Library Bar som jag hade planerat för några veckor sen. Vet inte hur sugna alla andra är på det, men jag får väl jobba på dom. Franska Max har sin franska flickvän här (har nämnt det förut kanske) och han vill göra nåt speciellt för henne antar jag.

Office police

Suck. Kvart i fem frågar tjej 1 om jag kan åka till postkontoret innan jag slutar och posta alla viktiga saker innan brevbäraren åkt. Japp, det är klart. Fem i fem packar jag ihop mina saker och säger hej hej, ha en bra helg, till alla i kontoret. Notera att jag slutar kl 17 och postkontoret är minst 10 min bort i trafik = fredag kl 5 TRAFIK BIGTIME!


-It's not quite 5 yet!

skriker tjej 2 som jag delar kontor med.

- I know. I'm going to the post office.

- Hmm... don't forget to write down your mileage.

muttrar hon när hon inte kunde sätta dit mig.


Fy fan vad jag är trött på henne. Vem gjorde henne till kontorspolis egentligen? Skulle kunna stoppa stöveln ner i halsen på henne ibland så hon kunde ge sig lägga sig i precis allt och allas business.

Fransoser

Hade en mycket fin middag med Randi och Jenn på Islands tidigare ikväll, planerade för THE SLEEPOVER nästa fredag. Det blir Edward 40-hands eller Power Hour på schemat!

När jag kom hem hade Ricky ringt hem Steve, Max och hans tjej Somalia som är här på besök från Frankrike. Har haft det mycket trevligt med gott sällskap och några bärs här hemma. Torsdag, bra bra. Jobbet imorgon lockar inte...

Surprise surprise!

Tittade nyss in på bankkontot för skojs skull, och det visade sig att det trillat in pengar från Cal State LA. Väldigt oförväntat, trodde inte jag skulle få nåt för vårterminen, men det visar sig gång på gång att man inte kan tro på ett enda ord dom säger där borta. Denna gången var det visserligen bra!

Och grattis på födelsedagen Göran! Din son hälsar att han ringer imorgon och grattar.

Onsdag kväll




Sitter här på onsdagkväll med en räksallad, väntar på att Ricky ska komma hem. 2 timmar kvar. Var och handlade förut, självklart slank en flaska Pinot Grigio och en påse gummybears ner, det är bara dagar som innehåller sånt som är värda. Annars blir det nu The Mentalist medans helikoptrarna snurrar runt över lägenheten och jag hör poliser i megafoner prata med folk inlåsta i hotellet bakom. Rogivande.

Whoa whoa whoa


Okeeeeeey hit MÅSTE jag! 26e mars bokad, känns fint. Massa svenskar, va crazy.

Update: Men! Jag tror inte jag har hört Adam Tensta förut, trodde nog det var nån annan. Han är ju jäkligt bra! Ser verkligen fram emot detta nu.

Spel


Tack vare detta har jag nu spenderat några dollar på Amazon på detta sällskapsspelet. Perfekt när vi ska ha våran sleepover! Har ni nåt att rekommendera? Gud va längesen jag spelade spel...

Fan.

Bil-Ron har inte ringt, vilket betyder att jag är fast i lägenheten hela dan. Solen gick i moln, och Ricky gick till jobbet. Sitter och knåpar på grupp-presentation som ska va klar på måndag. Vi har möte i skolan kl 16, men dit tar jag mig ju inte. Dessa pojkar jag är i grupp med tror garanterat att jag ljuger, bilen va trasig sist vi hade gruppmöte också! Fan.

Pantages - CHECK!


Då var det klappat och klart! Ytterligare ett besök på Pantages den 24e april med Stacy. Ska se Chicago. Jag vet, jag har blivit alldeles besatt av musikaler, men nog mest Pantages. Om ni kommer till L.A. så måste ni dit - det är helt sjukt fint! Sådär gammalt Hollywood-glam. Myspys i bott, och drinkståndet gör saken ännu bättre.

Oh, what a wonderful day...



Så ser morgonen ut på Huntington Beach. Längtar till sommaren nåt så fruktansvärt (förutom att jag har många timmar på gymmet att lägga in först)! Idag är det soligt och härligt därute, tyvärr är bilen inne på lagning igen. Den dog igår påväg hem från jobbet, så nån skola blev det inte. 

Frågan är om jag ska åka (om jag nu får tillbaka Bengan idag) och lägga i några slingor i håret...

Hårfrisörskan från HELL!


Jag tror faktiskt jag har lyckats fixa min riktiga, äkta, barndomsbens hårfärg! Tror min pappa sitter hemma och kluckar när han ser detta kortet: Äkta hårfärg och nästan inget smink. Då är dom nöjda där hemma i soffan! Och nån tattuering har jag fortfarande inte, så än är jag på god fot!

Bruden som gjorde håret på mig idag var däremot tagen direkt från helvetet tror jag. När jag först kom in shhhhh-ade hon mig och föste ner mig i stolen, började dra ur min hårtofs och bestämma vad hon skulle hitta på. Jag försökte skämta till stämningen lite men nej, det gick inte. Hon kletade i toner, drog på lunch, kom tillbaks o stank lök, tvättade ur mitt hår i ca 20 min, blåste/sprayade/lockade mitt hår i drygt 40 min! Under "stylingen" hann hon slita i mitt hår så jag fortfarande är öm, bränna mig i hårbotten med både hårblås och locktång, och ge mig svar på tal när jag förökte kommunicera.

Jag tror jag går nån annanstans nästa gång...

Måndag morgon - So far so good!



BarCelona


Igår var en bra dag! Satt och njöt framför datorn hela morgonen, sen när Ricky kom hem bestämde vi oss för att åka ner och ta en lunch. Vi gick till BarCelona, en tapas-restaurang, i Old Town. Beställde oss varsitt glas rödvin (ja, söndagslunchen ska väl inte va ofin heller) och fick en skål oliver, sen beställde vi 5 små rätter: Calamari, shrimp ceviche, buffalowings, fried eggplant och basil-pesto flatbread. DRÖM! Helt underbart. Sen strosade vi runt lite i solskenet, åkte hem och tog oss en fin liten tupplur, och sen såg vi på film på kvällen. Inte helt fel.

Catnip



Tänkte ta en fin bild på min fullkornsvåffla imorse att visa er - bara ta ut ur frysen och poppa ner i brödrosten sen klart! På med sockerfri sirap och njut. Självklart va nån med och förstörde.

Köpte catnip på Ralphs förut som vi strödde över hennes torn, och nu har hon inte lämnat stolparna sen dess. Optimistisk! 

Uppdatering:
Rivandet i fåtöljen har återupptagits.

RSS 2.0